Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, αρχίζει τις παραστάσεις για το κοινό στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, με το νέο έργο "Ο Σπιθοβολάκης", το Σάββατο18 Φεβρουαρίου στις 18:30 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Παράλληλα, ξεκινούν και οι παραστάσεις για τα σχολεία, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις οποίες ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Κούκλας, με ενημέρωση για το κουκλοθέατρο, παιχνίδια ή κατασκευές.
Πρόκειται για το θεατρικό έργο του Χάρη Σακελλαρίου «Ο Σπιθοβολάκης» σε σκηνοθεσία, προσαρμογή και επιμέλεια κειμένου της Μαρίας Παπουτσή και κουκλοθεατρική επιμέλεια της Φωτεινής Καλούδη.
Ένα παραμύθι με κεντρικό ήρωα τον Σπιθοβολάκη, ένα πανέξυπνο ζωηρό αγόρι που του αρέσει να σκαρώνει φάρσες στους συγχωριανούς του. Κάποτε, οι ξεσηκωμένοι γείτονες τον κλειδώνουν σε μια σκοτεινή και σκονισμένη αποθήκη για να... φοβηθεί. Εκεί, ο Σπιθοβολάκης ανακαλύπτει μια χρυσή κλειδαριά.
Το κλειδί όμως, το έχει ο άρχοντας του τόπου, ο ξακουστός Μαραμπάς Καραμπάς.Ο μύθος λέει για κάποιο θησαυρό, αλλά η αλεπού μυστικοσύμβουλος και οι δύο δουλικοί υπηρέτες μπερδεύουν την ιστορία.
Ο φόβος νικάει το μυαλό ή το μυαλό νικάει τη δύναμη;
Ένα παραμύθι για το… μυαλό μας και μια λίρα, που αποκαλύπτει το προσωπείο της εξουσίας με μια… σπίθα!
Μπορεί να αποκαρδιώσει λίγο τους αρχοντάδες αλλά θα χαρίσει στα παιδιά τον πιο πολύτιμο θησαυρό.
Κουκλοθέατρο, παραμύθι, τραγούδι, οκτώ κούκλες και ένα .. χέρι, αφήγηση και μουσική που θα ξυπνήσουν ζεστά συναισθήματα σε μικρούς και μεγάλους.
Με την υπογραφή του Τιριτόμπα, γιατί... η Λάρισα αγαπάει το κουκλοθέατρο.
Σκηνοθεσία, προσαρμογή & επιμέλεια κειμένου: Μαρία Παπουτσή
Κατασκευή κούκλας & σκηνογραφία: Φωτεινή Καλούδη
Παίζουν: Μαρία Βασιλείου, Λήδα Ντούρου, Φωτεινή Καλούδη
Επιμέλεια Φωτισμού-Φωτογραφία: Γιάννης Χατζηαντωνίου
Γενική είσοδος 3 ευρώ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 251657
Ηλικίες 3+
Διάρκεια 1 ώρα
Θέσεις θεάτρου: 120