Το Θέατρο των Οδοιπόρων εγκαινίασε την εφηβική σκηνή του, με το άκρως επίκαιρο έργο του Ανδρέα Φλουράκη “Το Ασυνόδευτο” σε σκηνοθεσία Άκυ Μιτσιούλη στις αρχές Μαρτίου. Μετά την ένθερμη υποδοχή του έργου από το ενήλικο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, στις δύο βραδινές παραστάσεις που πραγματοποιήσαμε στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο και ενώ ολοκληρώθηκε ο κύκλος των οργανωμένων παραστάσεων για τα σχολεία ,για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, θα ξαναβρεθούμε από κοντά συνοδοιπόροι με το ''Ασυνόδευτο'' μας στο γνωστό και φιλόξενο χώρο του Stage για πέντε παραστάσεις μετά την περίοδο του Πάσχα κατά την διάρκεια του Μαΐου.
Λίγα λόγια για την παράσταση:
Στην ιστορία του Ασυνόδευτου, δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι ένα μεγάλο οδοιπορικό, μια καθημερινή περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και πολλές απρόβλεπτες γλυκόπικρες καταστάσεις. Μέσα από αυτά αναδεικνύεται η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια, στην εποχή της οικονομικής κρίσης με φόντο το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού.
Οι γονείς, που συνεχώς λείπουν από το σπίτι, γιατί εργάζονται από το πρωί ως το βράδυ, οι δυσκολίες επικοινωνίας ανάμεσα στα αδέλφια, οι εφηβικοί έρωτες και τα προβλήματα αυτών, οι αναγκαίες περικοπές των ‘’πολλών’’ εξόδων, τα πραγματιστικά αδιέξοδα στον επαγγελματικό προσανατολισμό στην Ελλάδα της κρίσης…
-«είμαστε όλοι ασυνόδευτοι» γράφει κάποια στιγμή το νεαρό κορίτσι και διαβάζει το αγόρι…-
Από παιδιά γίνονται γονείς και από αδέρφια γίνονται ζευγάρι με τις διαφωνίες τους, αναφορικά στην ανατροφή του παιδιού.
Ένα έργο, που με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα του προσφυγικού, θίγει όλα τα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Οικονομική και όχι μόνο
-κρίση-, καθημερινό άγχος, αποξένωση, ατομικισμός, όλα παρουσιάζονται συγγραφικά με έναν εύληπτο, καθημερινό και γλυκό τρόπο, αφού τα βλέπουμε μέσα από την ματιά δύο εφήβων. Το έργο δεν ‘’κουνά το δάχτυλο’’, δεν είναι διδακτικό, αλλά αποτελεί μία σύγχρονη παρουσίαση της πραγματικότητας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως οι ‘’σωτήρες’’ της παράστασης είναι δύο έφηβα αδέρφια. Πιο ώριμοι από τα παιδιά, αλλά όχι ενήλικες.
Συντελεστές
Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: ΆκυςΜιτσιούλης
Σύμβουλος δραματουργίας: Αγλαία Νάκα
Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Μπάγιος
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΆκυςΜιτσιούλης
Δημιουργικό αφίσας/προγράμματος: Δημήτρης Πλαστήρας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πλαστήρας, Δημήτρης Παπαδημητρούλας
Υποβολέας : Νίκος Γκαραβέλης
Ηχογραφίσεις: Lalalandstudio&Ntoulassound
Επιμέλεια κομμώσεων: Κωνσταντίνος Σταθάκος
Υποδοχή-ταμείο: Βάγια Καραμάνου
Διαμόρφωση σκηνικού χώρου-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Θέατρο των Οδοιπόρων
Παίζουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Αστερινού
Πότε; Τον Μάιο: Πέμπτη 9/5, Κυριακή 12/5, Δευτέρα 13/5 και Δευτέρα 20/5
Τί ώρα; Στις 20:00
Πού; Στο Stage - Ήρας και Φιλίππου 8,Λάρισα
Τιμή εισιτηρίου: 5 €
Κάντε έγκαιρα την κράτηση λόγω των περιορισμένων παραστάσεων στο 6974186545.