Χτισμένη αμφιθεατρικά στις βόρειες πλαγιές του Κισσάβου, η Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων αποτελεί κατά γενική ομολογία έναν από τους πιο όμορφους και κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Τεμπών, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα.

Με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη και εορταστική περίοδο που βρίσκεται μπροστά μας, το Τοπικό Συμβούλιο Αμπελακίων προσκαλεί «όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να εκδράμουν στα Αμπελάκια την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και να θαυμάσουν τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η γραφική Κοινότητα.

Να απολαύσουν τη μοναδική θέα του Ολύμπου και να δουν το παλιό πέτρινο ρολόι στο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου που καλωσορίζει κάθε επισκέπτη ερχόμενος στο χωριό.

Να θαυμάσουν το μοναδικό Αρχοντικό του Σβαρτς, το Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων, το μουσείο περιόδου 40’-49, καθώς και την παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών που προκαλούν τον καθένα να τους ρίξει μια ματιά, σε συνδυασμό με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και τις πανέμορφες κρήνες που ξεπροβάλλουν σε κάθε κρυφή γωνιά, θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες και στις οικογένειές τους να ξεφύγουν από τον θόρυβο της πόλης, απολαμβάνοντας μια μοναδική εκδρομή, χωρίς φυσικά να ξεχάσουν στο τέλος,να δοκιμάσουν τους γευστικούς «πειρασμούς» και την τοπική παραδοσιακή κουζίνα στις ταβέρνες του χωριού.

Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος 2020 να χαρίζει σε όλους υγεία, χαρά και ευτυχία».