Η φετινή 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-10 Νοέμβρη 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είχε στο επίκεντρο τη Θεσσαλία καθώς η τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σ’ αυτό το διεθνές γεγονός έδωσε το παρόν και ο δήμος Τεμπών, ως ένας κατεξοχήν τουριστικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης αναφέρει:

«Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού όπου η Θεσσαλία συμμετείχε ως τιμώμενη Περιφέρεια, το παρόν δώσαμε και εμείς, ο δήμος Τεμπών, με παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας διαθέτοντας διαφημιστικό υλικό και προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης  να γνωρίσουν  τις ομορφιές του δήμου μας.

Ο δήμος Τεμπών εμφανίζει ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και που προσφέρει αυτό που ονομάζουμε εναλλακτικό τουρισμό.

Παράλληλα, δώσαμε την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν την νοστιμιά και την υψηλή ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων του ευλογημένου τόπου μας.

Μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές του δήμου μας και τα τοπικά προϊόντα μας.

Εκτιμούμε ότι μέσω αυτών των ευκαιριών μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε και προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Τεμπών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας» κατέληξε ο κ. Μανώλης.

Το σημείο παρουσίασης (stand) του δήμου Τεμπών επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λάρισας και Τρικάλων κ. κ. Χ. Καλομπάτσιος και Χ. Μιχαλάκης αντίστοιχα, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Γ. Λαδόπουλος και Ν. Λιούπας,  ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού κ. Γ. Μπουτίνας, ο Αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Π. Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. κ. Χ. Κρικώνης και Λ. Σωτηρίου αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μ.  Γκουντής, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αιγάνης κ. Ζαφείρης και χιλιάδες επισκέπτες.