Σε μία αίθουσα κατάμεστη από κόσμο πλημμυρισμένη από πλατιά χαμόγελα, έντονη συγκίνηση και πολλές και ζωντανές αναμνήσεις, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον Σύλλογο Γυναικών Περιοχής Συκουρίου μια σεμνή τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Συκουρίου, κατά την οποία τιμήθηκε για την προσφορά του το εν ζωή νοσηλευτικό προσωπικό του πρώην Αγροτικού Ιατρείου Συκουρίου και του νυν Πολυδύναμου Ιατρείου Συκουρίου για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην περιοχή.

Το ιδρυθέν το έτος 1957 το Αγροτικό Ιατρείο αρχικά στελεχώθηκε από την κα. Ευπραξία ΠρίφτηΓκουντή επισκέπτρια αδελφή Νοσοκόμο και στη συνέχεια από τη Μαία κ. Μαρία Γκουντή και την κ. Σοφία Τσιρέβελου Καπέλα νοσηλεύτρια.

Στη συνέχεια από την ίδρυσή τουΠολυδύναμου Ιατρείου Συκουρίου το έτος 2003 το οποίο αποτελεί παράρτημα του Κ. Υ. Γόννωντου Κουτλι/νειου Γεν. Νοσ/μείου Λάρισας υπηρέτησαν, η κ. Σταυρούλα Κρίτσα Σταύρου νοσηλεύτρια, στη συνέχεια η κα. Ευαγγελία Γκατζώνη-Κορδέλα νοσηλεύτρια, και η κ. Ευαγγελία Κουτσιβού Μαία, ενώ σήμερα υπηρετούν οι κ. Αργυρή Νταναβάρα Γκατζώνη και η κ. Πηλία Σουκοβέλου-Μπέη νοσηλεύτριες.

Το πολυδύναμο Ιατρείο Συκουρίου εξυπηρετεί καθημερινά ένα πολυάριθμο κοινό το οποίο προέρχεται από την Λάρισα,  φυσικά από την ευρύτερη περιοχή τουΣυκουρίουαλλά ακόμη από την περιοχή του Δ. Αγιάς, γεγονός που οφείλεται στην άρτια επιστημονική κατάρτιση των δύο ιατρών κ. Ηλία Ντάμπου και Γιώργου Μουζάκη ειδικών παθολόγων Δ/ντων του, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού που το στελεχώνουν.

Παράλληλα δωρίθηκε από τον Σύλλογο στο Πολυδύναμο Ιατρείο Συκουρίου ένας Κλίβανος Ξηράς αποστείρωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την διευκόλυνση του νοσηλευτικού προσωπικού και των Ιατρών.

Η δωρεά αυτή αποτελεί συνέχεια δωρεών που προηγήθηκαν σε ιατρικά εργαλεία προς το Ιατρείο το προηγούμενο διάστημα, μιας και ο Σύλλογος Γυναικών αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή της προσπάθειας του Ιατρείου για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς το κοινό της περιοχής Συκουρίου, καλύπτοντας άμεσες ανάγκες του.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν οι πρώην Κοινοτάρχες κ. Κω/νος Τρικαλιώτης καικ. Μαργαρίτα Παπαζαχαριά, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Κουμπούρας, Κων/νος Κολλάτος, ο νυν Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώληςμε όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, και εκπρόσωποι Φορέων

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Μικτή Χορωδία του ΜουσικούΣυλλόγου Συκουρίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Μπαλανίκα.