Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Πυργετό η καθιερωμένη πανδημοτική κατ΄ έτος γιορτή μνήμης του Μαρίνου Αντύπα.
Ο Μαρίνος Αντύπας ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου. Αγωνίστηκε σ' όλη του τη ζωή για την αφύπνιση του λαού, και μάλιστα των αγροτικών και εργατικών τάξεων, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα δολοφονίας στον Πυργετό, στις 8 προς 9 Μάρτη του 1907.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο δολοφονίας του Μαρίνου Αντύπα, οπου και στέκει ο ανδριάντας του απο τον ιερέα του χωριού πατέρα Αλέξανδρο Ρούσσο ,ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων και κατάθεση στεφάνων .
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ανέφερε:
"Τιμάμε τη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για τους κολίγους και ήταν η αφορμή του γενικού ξεσηκωμού των αγροτών.
Ο Μαρίνος Αντύπας τιμάται στον Πυργετό επειδή εδώ δολοφονήθηκε για αρχές και αξίες κοινά αποδεκτές και για τους αγώνες του για την αγροτική τάξη.
Αγωνίστηκε για τις λαϊκές ελευθερίες και τα φυσικά δικαιώματα των ανθρώπων.
Βρέθηκε στο πλευρό των Κρητών κατά την Κρητική Επανάσταση.
Έκανε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Πραγματοποίησε συλλαλητήρια.
Διώχθηκε.
Δικάστηκε, φυλακίστηκε και τελικά δολοφονήθηκε.
Η ζωή, ο αγώνας και ο χαμός του Αντύπα είναι ζωντανή μνήμη και διαρκής θύμηση.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!"
Ακολούθησε χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Απόστολο Μπέμπη  ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού,της βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά,του βουλευτή της  Ν.Δ κ.Μάξιμο Χαρακόπουλο,η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία για τον Μαρίνο Αντύπα απο την καθηγήτρια μουσικής του Γυμνασίου Πυργετού κα Ελευθερία Καλύβα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ,οι αντιδήμαρχοι κ.Βασίλης Ζάχος, Αστέριος. Σαϊτης,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Μανώλης,Ευθύμιος Μπουζέκης, Αχιλλέας Διψάνας,Αθανάσιος Καραναστάσης , Γιώργος Νικολάου, Χρήστος Τσάτσαρης, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κα Ξανθή Ζησάκη,ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου  κ. Λάμπρος Ζάρρας,οι πρόεδροι τοπικών  Κοινοτήτων Πυργετού κ. Αθ. Λαϊνας,  Αιγάνης κ.Κώστας Ζαφείρης ,Ραψάνης κ.Νικόλαος Γαγάρας , εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Πραγματοποιήθηκε  κατάθεση στεφάνων απο τον Δήμαρχο Τεμπών κ.Κώστα Κολλάτο , την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Άννα Βαγενά,του βουλευτή της ΝΔ κ.Μάξιμο Χαρακόπουλο του εκπροσώπου  του Περιφερειάρχη κ.Απόστολου Μπέμπη,του προέδρου τοπικής κοινότητας Πυργετού κ.Αθανάσιο Λαίνα,του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού ,της ομάδας παραγωγών Αιγάνης  .
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η υπάλληλος του Δ.Τεμπών κα Πέρσα Ευαγγέλου.