Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, σε μια πανέμορφη κορυφή έξω από την Κοινότητα Καλοχωρίου, παραμονή της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, στον ομώνυμο εξωκλήσι,  εψάλλει πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον, συλλειτουργούντος, του π. Ευθυμίου, του π. Χρήστου και του π. Φιλοθέου εφημέριου της ενορίας του χωριού. Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Νικολάου, τους δημοτικούς συμβούλους κα Ζωή Τόπη και κ.Μιχ. Καρατέγο και από τον Πρόεδρο της κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γ. Σαϊτη.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Δεσποτικής Εορτής στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Κοινότητας Ραψάνης τελέσθηκε ο Όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε αρτοκλασία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου Πυργετού π. Ειρηναίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον και έψαλλαν θαυμάσια οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες αποδίδοντας θαυμάσια τους ύμνους προς Τον Δεσπότη και Χρηστό.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία συμμετείχε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Παν. Γκατζόγιας και Γ. Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθ. Βλάχος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ραψάνης και Συκουρίου κ.κ. Δημ. Ζήλος και Μιχ. Γκουνττής, αντίστοιχα και πλήθος πιστών.