Για την νέα  αντιπυρική περίοδο προετοιμάζεται ο δήμος Τεμπών σε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αντλιοστασίου στο Μακρυχώρι, υπό την προεδρία του δημάρχου και προέδρου της πολιτικής προστασίας του δήμου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη.

Ο δήμαρχος κ. Μανώλης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους και τόνισε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που άρχισε την 1η  Μαΐου και τελειώνει την 31η Οκτωβρίου 2020, αναφέροντας  μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία των κατοίκων  του Δήμου μας με τους προέδρους των κοινοτήτων, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση φωτιάς.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Τεμπών θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Δασαρχείο για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εν τη γενέσει τους.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων πρέπει να μεριμνήσουν να υπάρχουν ομάδες εθελοντών και διαθέσιμα τρακτέρ στα χωριά τους τα οποία, εάν και εφόσον χρειαστεί να μπορούν να παρεμβαίνουν στην κατάσβεση πιθανής φωτιάς.

Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική να ελέγξουν τη σωστή λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών καθώς επίσης και να υποδείξουν εναλλακτικές λύσεις άντλησης νερού από ιδιωτικές ή δημοτικές πομώνες.

Η υπευθυνότητα όλων μας και του καθενός ξεχωριστά θα μειώσει στο ελάχιστο, τον κίνδυνο από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.»

Στο τέλος της σύσκεψης, οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν τα τηλέφωνά τους για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός σε περίπτωση φωτιάς.

Στη σύσκεψη εκτός του δημάρχου συμμετείχαν οι κ. κ. Γ. Νικολάου αντιδήμαρχος, ο προϊστάμενος καθαριότητας Στ. Τζανέκας, ο προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών Ν. Ζιώγας, η υπάλληλος του δήμου Ασ. Σταμάτη, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρ. Χαρισμανίδης, ο εκπρόσωπος του δασαρχείου Λάρισας  Χρ. Παπαγιαννόπουλος, η διοικητής  του 3ου Π.Σ. ΒΙΠΕ Λάρισας Ολ. Τσακνάκη και ο υποδιοικητής Αλ.  Βαϊτσης, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας Χρ. Ζουναλής, ο Πρόεδρος του κυνηγητικού Συλλόγου Συκουρίου  Γ. Μπέλτσιος και ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας και πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου Μιχ. Γκουντής.