Απέλπιδες προσπάθειες καταβάλλει η Δημοτική Αρχή να πείσει για τις προθέσεις της σχετικά με την ελάφρυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων και των κοινωνικών ομάδων.

Απέλπιδες προσπάθειες του αντιδημάρχου κ. Μητσογιάννη, που στα προτεινόμενα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας από την παράταξη μας αναφέρετε,έτσι γενικά και αόριστα σε μια διαδικασία απαλλαγών πού βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα δεν την έχουμε πληροφορηθεί.

Ίσως απειρία, ίσως έλλειψη ευθύνης, ισως κουτοπονηριά....θα δείξει.

Αναλώνεται στο μακροσκελές κείμενο του , στο τι πράξαμε ΕΜΕΙΣ ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία 9 χρόνια, μη αντιλαμβανόμενος ότι η δική τους παράταξη έχει την ευθύνη διαχείρισης των κοινών, δεν είναι πλέον αντιπολίτευση καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν και να υλοποιήσουν προτάσεις με σκοπό την στήριξη των παραγωγικών και επαγγελματικών τομέων τού Δήμου μας και τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

Αναφέρετε με περίσσευμα θράσους ,σε μια δεκαετία(2010-2019),όπου η τοπική αυτοδιοίκηση είχε πληγεί βάναυσα.

Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής κυβέρνησης δεν είχαν μειωθεί οι κρατικές επιχορηγήσεις κατά 70%,ενώ όλοι οι Δήμοι-όχι μόνο ο Δήμος Τεμπών-με ελάχιστους πόρους κράτησαν δυνατούς δεσμούς με τούς δημότες.  

Σ´αυτή τη δύσκολη συγκυρία ,πού δεν ήταν μόνο οικονομική, καταφέραμε την διοικητική συνένωση 4 καποδιστριακών Δήμων και της ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων αφ´ενος και αφετέρου σταθήκαμε αρωγοί της κοινωνίας και κατ´επέκταση της κοινωνικής συνοχής.

Διατηρήσαμε τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα χαμηλότερα επίπεδα χρέωσης, όπως και τα τέλη ύδρευσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ υπήρχε ειδικό τιμολόγιο χρέωσης σε κτηνοτρόφους και άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Εξοφλήσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα τού ΥΠ ΕΣ.

Προβήκαμε στις μειώσεις τελών κατά 60% της καλυπτόμενης επιφάνειας των επιχειρήσεων άνω των 1000τμ ,μιας και η ΒΙΠΕ βρίσκεται στα διοικητικά μας όρια, στηρίζοντας μ´ αυτό τον τρόπο έμμεσα θέσεις εργασίας.

Στηρίξαμε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες.

Παραδώσαμε ένα Δήμο υπόδειγμα μεμηδενικές οφειλές, αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, ενώ τα εγκεκριμένα ,συμβασιοποιημένα έργα μας αγγίζουν τοιλιγγιώδες ποσό των 80.000.000€ κε αντιδήμαρχε των οικονομικών.

Σ´οτι αφορά την ΔΕΥΑΤ, αρέσκεστε να χρησιμοποιείται νούμερα χάριν εντυπωσιασμού, αδιαφορώντας ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός με υποχρεώσεις αλλά και απαιτήσεις. 

Αποκρύπτεται επιμελώς την συνεισφορά της ΔΕΥΑΤ στο Δήμο με το ποσό των 1,2εκ€ ,ποσό πού προκύπτει τόσο με την ανάληψη υποχρεώσεων κατά την συνένωση της, όσο και με την απόδοση των εσόδων προς το Δήμο, κρατώντας ένα ποσοστό της τάξης τού 10%.

Επίσης επιλεκτικά γίνεται αναφορά στις οφειλές της χωρίς να αναφέρονται οι απαιτήσεις της.

Επιμένουμε λοιπόν στη μείωση 30% των τελών άρδευσης στις εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες ιδιαίτερα των περιοχών τού Δήμου πού επλήγησαν δενδροκαλλιέργειες, δίνοντας μηδενική παραγωγή και εισόδημα τα τελευταία 3 χρόνια.

Είτε σας αρέσει, είτε όχι κύριοι της Δ αρχής έχετε ευθύνη για τον εμπαιγμό των αμυγδαλοπαραγωγών με την αποζημίωση των 80€/στρέμμα.

Και εσείς κε αντιδήμαρχε πού «γνωρίζεται» τί σημαίνει χωράφι και μόχθος και ως εκ τούτου δικαίωμα να ομιλεί, έχετε μεγαλύτερη ευθύνη για την ολιγωρία και τους ανύπαρκτους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής, εκτός και αν δεν θέλετε να στεναχωρήσετε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Λάμπρος Ζάρας 

Υπεύθυνος Τύπου Συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΤΕΜΠΩΝ