Κύκλο επαφών, με τους δημάρχους των περιοχών που ανήκουν οι οικισμοί Αλεξανδρινής, Παραλία Κουλούρας και Μεσάγγαλα, ξεκίνησαν τα προεδρεία των συλλόγων «Αλεξανδρινής», «Παραλίας Κουλούρας» και «Μεσαγγάλων», προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο, πόσο επείγον είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης τίτλων για όλους τους δικαιούχους, επιταχύνοντας την εφαρμογή του Ν. 2386/1996 και επίσης να επιλυθούν – ρυθμιστούν οι εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Κοινός στόχος, επιτέλους, να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ιδιοκτήτες και κατοίκους των περιοχών αυτών αναίτια, ανορθόδοξα και με προσχηματικές αιτιάσεις.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, μετά την συνάντηση, τόνισε:

«Είναι πραγματικά αδιανόητο, τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, να δημιουργούνται δυσκολίες και καθυστερήσεις, εκεί που η προσμονή για λύση πριν λίγους μήνες φάνταζε άμεση.

Είμαστε δίπλα στους ιδιοκτήτες και κατοίκους των περιοχών αυτών, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, δήμοι, περιφέρεια, βουλευτές του Νομού και φορείς και ελπίζω η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η Κτηματική Υπηρεσία να ενσκήψουν στο πρόβλημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σοβαρότητα ώστε να απαλλάξουν από την πολύχρονη ομηρία δεκάδες οικογένειες, δίνοντας λύση στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Ο κ. Γελαδάρης, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλων, υπογράμμισε:

«Νοιώθουμε την αδικία και την άνιση μεταχείριση σε σχέση με τις άλλες όμορες περιοχές, που με τους ίδιους νόμους λύθηκαν τα προβλήματά τους».

Ο κ. Κίτσος, πρόεδρος του Συλλόγου «Αλεξανδρινής» ανέφερε:

«Τα περιθώρια υπομονής εξαντλούνται και γι΄ αυτό ελπίζουμε, πως όλα θα τελειώσουν θετικά και γρήγορα, για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής».