Στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων και στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, εορτάζοντας την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού είχαν τεθεί για προσκύνημα και ευλογία των προσκυνητών τμήματα ιερών λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο ιστορικός Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου χρονολογείται πριν το 1720, οπότε και ανακαινίσθηκε, σύμφωνα με επιγραφή σε εσωτερικό υπέρθυρο, ενώ περιέχει πλούσιο τοιχογραφικό διάκοσμο και αξιοζήλευτο ξυλόγλυπτο τέμπλο που μαρτυρά την αγάπη των Αμπελακιωτών για τον Άγιο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, η αντιδήμαρχος κα Τόπη – Σαϊτη Ζωή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τσεργάς, ο κοινοτικός σύμβουλος Αμπελακίων κ. Γιάννης Περσάκης, ο πρώην πρόεδρος Κοινότητας Αμπελακίων Γιώργος Σολωμός και πλήθος πιστών από τα Αμπελάκια και τη γύρω περιοχή.