Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Καλφούντζο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα της ακαρπίας των ελαιοδέντρων του Δήμου Τεμπών, καθώς και για την πορεία των διαδικασιών του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Καλφούντζος ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι η Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας είναι καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα το Πρόγραμμα Δακοκτονίας στον Δήμο Τεμπών, καθώς είναι εφοδιασμένη με την απαιτούμενη ποσότητα εντομοκτόνων σκευασμάτων, ενώ επισημάνθηκε ότι η δακοκτονία το τρέχον έτος στον Δήμο Τεμπών θα περιοριστεί στις Τ.Κ. Παραποτάμου, Πυργετού και Ραψάνης, εξαιτίας της ακαρπίας των ελαιοδέντρων.

Ο κ. Μανώλης ζήτησε από τον Δ/ντή της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας, τη συνδρομή της Υπηρεσίας μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να κινηθούν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου, που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς με αποτέλεσμα την ακαρπία.

Ο κ. Γ. Μανώλης σε σχετική δήλωσή του, ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διαχρονική αγαστή συνεργασία τους και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους αγρότες του Δήμου Τεμπών, ενώ επισήμανε τη συνεχή ετοιμότητά τους να διεκπεραιώνουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της νόσου Covid19, αλλά και της γενικότερης υποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών.