Προγραμματισμένη συνάντηση είχε την Παρασκευή 3ι Αυγούστου  ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κολλάτο.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "με πρωτοβουλία του Γ. Αναγνωστόπουλου, την οποία μετά χαράς αποδέχθηκε ο Δήμαρχος, συναντήθηκαν στο Δημαρχείο στο Μακρυχώρι για να συζητήσουν για τα προβλήματα του Δήμου, αλλά και τα έργα που είναι σε εξέλιξη.
Αρχικά ο κ. Κολλάτος ανέπτυξε λεπτομερώς το όραμά του για τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού-πολυθεματικού πάρκου στην κοιλάδα των Τεμπών με προσανατολισμό στη φυσιολατρία, τον αθλητισμό, τη μυθολογία-αρχαιολογία-ιστορία και το θρησκευτικό χαρακτήρα λόγω του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής. Ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο για τις κινήσεις που πραγματοποιηθεί, το στάδιο που βρίσκεται αυτό το σχέδιο, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στο θέμα της δημιουργίας κόμβου στο ύψος του Πυργετού, για τους ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη, αφού όπως είναι γνωστό ο κόμβος του Πυργετού δεν είναι αμφίπλευρος. Η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» αν και έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2017 θα είχε παραδώσει μελέτη για την κατασκευή του κόμβου, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Ο κ. Κολλάτος επισήμανε στον κ. Αναγνωστόπουλο ότι είναι απαραίτητη η αποσύνδεση της μελέτης για τον κόμβο από τα διόδια των Τεμπών που ζητά η κοινοπραξία, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.
Ο Γ. Αναγνωστόπουλος από την πλευρά του έθεσε επίσης το θέμα οριστικής λύσης στην ύδρευση του Μακρυχωρίου και της αποχέτευσης στην Ραψάνη. Ο κ. Κολλάτος δεσμεύθηκε ότι μέχρι τον Δεκέμβρη θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα αποχέτευσης στην Ραψάνη με την αντικατάσταση των τσιμεντένιων σωλήνων που έχουν είτε ξεκολλήσει είτε καταστραφεί και με μερική προέκταση αυτών. Για το θέμα του Μακρυχωρίου τόνισε ότι ο Δήμος έχει ήδη προκρίνει λύσεις για τις ελάχιστες μέρες που δημιουργείται πρόβλημα λόγω της πομόνας που εντοπίστηκαν νιτρικά.
Στη συνέχεια η συζήτηση εστίασε στη Δημοτική Ενότητα Κάτω Ολύμπου και συγκεκριμένα στο οικιστικό πρόβλημα της παραλίας Αιγάνης. Ο Γ. Αναγνωστόπουλος, καταγόμενος από την Αιγάνη, ζήτησε ενημέρωση και χρονοδιαγράμματα από τον Δήμαρχο για το παραπάνω ζήτημα.

Ο κ. Κολλάτος ανέφερε ότι εκκρεμεί η έγκριση τριών υπομελετών για ενταχθούν τα παράλια στο γενικό ΣΧΟΟΑΠ, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η πολεοδόμηση. Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο ότι είναι προς ολοκλήρωση ο δρόμος Πυργετού – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ για τη σύνδεση Αιγάνης – Πυργετού, όπως επίσης ότι είναι ώριμη η μελέτη για σύνδεση της Καλλιπεύκης με τον κόμβο του Πυργετού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κολλάτος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κεντρώων για την έκβαση της συνάντησης που υπήρξε για τη σύνδεση της παραλίας Αιγάνης (από το Καστρί Λουτρό) με τους Νέους Πόρους. Συγκεκριμένα, του ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να αναλάβει την ωρίμανση και τη δημοπράτηση των μελετών για τη συνδετήρια γέφυρα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και, αφού πραγματοποιηθεί το παραπάνω, να ακολουθήσει η δημοπράτηση και κατασκευή της γέφυρας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος, ο Αναγνωστόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να εξετάσει την ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το χωρίο της Αιγάνης περιφερειακά με του Νέους Πόρους.
'Έπειτα ο κ. Αναγνωστόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία στην οποία βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός του Συκουρίου, αλλά και του Πυργετού-Κρανιάς. Ο κ. Κολλάτος ανέφερε ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Συκουρίου δημοπρατείται και θα έχουμε ανάδοχο μέχρι το τέλος του 2018, ενώ στο ίδιο χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει και το Δ' τμήμα του αντίστοιχου Πυργετού-Κρανιάς.
Επιπροσθέτως, ενδιαφέρον έδειξε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων για το φράγμα του Πουρναρίου. Ένα φράγμα που θα διευκολύνει τους αγρότες της περιοχές και υπολογίζεται να εξυπηρετεί 10.000 στρέμματα. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Αναγνωστόπουλο ότι η πρόταση που κατατέθηκε τον Μάιο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε θετική έκβαση, καθώς είναι στα επιλεχθέντα. Το τελευταίο εμπόδιο είναι να φτάσει η χρηματοδότηση για όλα τα επιλεχθέντα του Υπουργείου...
Ο κ. Αναγνωστόπουλος, ως δημότης Τεμπών ο ίδιος, διεμήνυσε στον Δήμαρχο ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων του Δήμου, μέσω της ανάδειξής τους από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων."