Πριν απο κάποια χρόνια μια ιδέα μερικών ονειροπόλων Συκουριωτών που αγαπούν τον τόπο τους, με τη θερμή υποστήριξη της τότε Δημοτικής αρχής του τέως Δήμου Νέσσωνος, που τη ενέταξε στις δράσεις του πολιτιστικού οργανισμού του, έγινε θεσμός.
Oπως σημειώνεται από τους διοργανωτές σε δελτίο Τύπου "το BARRA PARTY δε είναι μια συνηθισμένη συναυλία από τις τόσες και τόσες που γίνονται συνεχώς στο Νόμο Λάρισας.
Είναι μύηση σε μια ιδέα που αφορά την προβολή του Συκουρίου και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της τεχνικής υδατοδεξαμενές (μπάρας) που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τους γνωστούς Μύλους Συκουρίου, και απλωμένη στους πρόποδες του Κισσάβου, ατένιζει νωχελικά την πολυβόλη Λάρισα.
Χθες βράδυ και για 12η χρονιά ηταν μαζί μας και μας μάγεψε η αγαπημένη σε όλους Νατάσσα Μποφίλιου .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο. Και ο κ. Αγοραστός και ο κ. Κολλάτος συνεχάρηκαν το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Συκουρίου για την άποψη διοργάνωση  όπως επίσης και στα παιδιά στους εθελοντές που εργάστηκαν αυτές τις ημέρες για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση ,όλοι τους δώσανε ραντεβού την επόμενη χρονιά στο ίδιο μέρος και στο 13ο BARRA PARTY
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δραστήριος Εξωραϊστικός Σύλλογος Συκουρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,τον Δήμο Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ και την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου."