Το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάνννη Βλάγκα και τους τοπικούς προέδρους κ. Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού και κ. Αντώνη Γκανάτσιο, βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του δήμου, όπου συζήτησε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εξέφρασε ξεκάθαρα τη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα που κάνουν. 
Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:
«Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α.. Με τις συνεχόμενες παρατάσεις των συμβάσεων, δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες και ομηρία σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι, τώρα αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.
Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών.    
Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και επιπολαιότητα και ας καταλάβει, επιτέλους ότι έχει υποχρέωση, εδώ και τώρα, να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους και να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Ως μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών δηλώνουμε ότι,
- Τασσόμαστε  στο πλευρό των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν αυτοδίκαια παραταθεί βάσει νόμου και παραμένουν απλήρωτοι για τρεις (3) μήνες.
- Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και ιδιαίτερα του δήμου Τεμπών, οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες στον ευαίσθητο τομέα της  καθαριότητας, για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ως καθ΄ όλα δίκαιο ,αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 
-Στηρίζουμε τον δίκαιο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους καθώς θεωρούμε  ότι  είναι υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει την εργασία που της παρέχεται και αποτελεί υποχρέωση και όχι διεκδίκηση.
-Καλούμε  κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους, να μην απολυθούν, να συνεχίσουν την εργασία τους και να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός που υφίστανται».


Τέλος ο κ. Μανώλης, καλεί τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους συμβασιούχους και να αποφασισθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες, στήριξης του αγώνα τους & οριστικής επίλυσης του προβλήματος».