Mέσα στα πλαίσια των κοινωνικών εκδηλώσεων,το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Αρχή και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών , παρευρέθηκαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του   ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου .
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο ιερέας του χωριού π. Ιωάννης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Κων/νος Κολλάτος δίνοντας παράλληλα και τις ευχές του στους παραβρισκόμενους, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Μανώλης, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Μαρία Κωστή και η πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας κα Άννα Καραπάνου .
Ο κ. Κολλάτος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη του ΚΑΠΗ και τους εργαζόμενους, ενώ ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των πολιτών της τρίτης ηλικίας. Στόχος του ΚΑΠΗ  είναι πέρα από τις υπηρεσίες κοινωνικής και νοσηλευτικής αρωγής τις οποίες προσφέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, να είναι μια κυψέλη ανταμώματος, συνεύρεσης και δράσεων για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Τέλος δήλωσε οτι η Δημοτική Αρχή έχει σαν στόχο μέσα από τις δομές που διαθέτει και τις δράσεις που πραγματοποιεί να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι αυτόνομοι, υγιείς, ενεργοί και δραστήριοι πολίτες που προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους και στην τοπική κοινωνία.
Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΚΑΠΗ & Βοήθεια στο Σπίτι που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους και ειναι δίπλα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Στην σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής ΝΔ κ.Χρήστος Κέλλας, οι αντιδήμαρχοι κ.Αστέριος Σαίτης και Βασίλης Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, Αθανάσιος Καραναστάσης, κα , ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ιτέας κ.Γ. Βλαχοστέργιος ,ο πρόεδρος του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Τεμπών κ.Λάμπρος Ζάρρας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής .
Ακολούθησε γεύμα δωρεά των καταστημάτων Κώστα Πουτσιάκα, Περικλή Νίκζα, Αρτοποιείο Ριζόπουλος -αρτοποιείο Μπέης, Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου ,exelixis κ.α.
Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε οικιακά σκεύη, προσφορά του Δήμου Τεμπών , πέτυχε το παλαιότερο μέλος του ΚΑΠΗ  κ.Ιωάννης Καραπάνος.