Με πανηγυρική θρησκευτική μεγαλοπρέπεια έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στην τοπική κοινότητα Γόννων του δήμου Τεμπών.
Στους Γόννους, το πρωί του Σαββάτου ανήμερα των Θεοφανίων τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία πλήθους πιστών.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, εν πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο ρέμα που διασχίζει τους  Γόννους και από τη γέφυρα του χωριού, παρακολούθησαν τον  Αγιασμό των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποίησαν οι ιερείς του χωριού π. Ιωάννης και π. Παύλος. Νέοι του χωριού αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρη Του.
Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία των Γόννων τα δρώμενα «Λουγγατσιάρια», που ετοίμασε ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος-Λαογραφικό Μουσείο  Γόννων.
Τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Τεμπών, ο Πρόεδρος του δημοτ. Συμβουλίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το απόγευμα του Σαββάτου  εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην πανηγυρίζουσα ενορία του Παραποτάμου, όπου πλήθη πιστών συμπροσευχήθηκαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, την παραμονή της Εορτής του Αγίου, στον οποίο χοροστάτησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον και ευλόγησε μετά τους Ιερέως των Αμπελακίων π. Βασίλειο, τους άρτους του Αγίου, συνοδευόμενοι καλλίφωνων ψαλτάδων.
Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ Γ. Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Γιώργος Ντόντος, Αθ. Καραναστάσης, Δημ. Μαϊμάρης, η τοπική Πρόεδρος κ. Μαρία Αβραμούλη και πλήθος πιστών.