Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ  την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την τοπική κοινότητα Μακρυχωρίου .
Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία και η ανταλλαγή πολιτιστικών και πολιτισμικών αξιών και ιδανικών μεταξύ των λαών. Συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Βουλγαρία  και την Τσεχία.
Χθες Σάββατο οι ομάδες επισκέφθηκαν την κοιλάδα των Τεμπών και το μουσείο οίνου και αμπελιού  στην Ραψάνη ,το απόγευμα της ιδιας ημέρας  τα χορευτικά ξεναγήθηκαν απο τον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελακίων στην ιστορική κοινότητα Αμπελακίων στο αρχοντικό του Γεώργιου Σβάρτς ,στον πολιτιστικό σύλλογο ,στο λαογραφικό μουσείου ,στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


Το βράδυ συμμετείχαν σε εκδήλωση  στο θεατράκι του χωριού  μαζι με τα χορευτικά του συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου και Αμπελακίων Διαμαντή Μάνιαρη σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελακίων.
Σήμερα το πρωί οι ομάδες είχανε προορισμό τις παραλίες του Δ. Τεμπών τα Μεσσάγκαλα το Καστρί Λουτρό αλλα και το Δέλτα του Πηνειού όπου εκεί ο Σύλλογος Ερασιτεχνών  Αλιέων Κάτω Ολύμπου τους ξενάγησε στο Δέλτα του Πηνειού με βαρκάδα .
Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κοιλάδα των Τεμπών» συνεχίζεται αποψε το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση στο Μακρυχώρι  στο χώρο του δημοτικού σχολείου και ωρα 09:00 μμ .