Σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης Δήμου Τεμπών» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Κολλάτο αναφέρονται τα εξής:

«Ακόμη ένα πλήγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση που αποδυναμώνεται συστηματικά αλλά κυρίως αποδυναμώνονται οι τοπικές κοινωνίες που κληθήκαμε ,ως αιρετοί να υπηρετήσουμε.

Η ανακοίνωση του «προαναγγελθέντος θανάτου» της Τράπεζα Πειραιώς στην Δ.Ε Νέσσωνος στο Συκούριο  είναι πλέον πραγματικότητα.

Η παγερή αναγγελία του υπ/τος Συκουρίου ότι το «κατάστημα κλείνει και οι εργασίες του μεταφέρονται σ´ άλλο κατάστημα στο κέντρο της Λάρισας» αποτελεί γεγονός.

Έτσι απλά ,ψυχρά  και με την αιτιολογία της Διοίκησης ότι το δίκτυο καταστημάτων διαμορφώνεται κάθε φορά μετά από στάθμιση μιας σειράς παραμέτρων, δεικτών και δεδομένων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Τράπεζας αποφασίστηκε η διακοπή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Πετάχθηκε στον «κάλαθο των αχρήστων» η συνεισφορά των τοπικών κοινωνιών, των επαγγελματιών, των ανθρώπων του μόχθου του πρωτογενούς τομέα  και των δημοτών που στήριξαν την Αγροτική Τράπεζα και μετέπειτα την Τράπεζα Πειραιώς από το 1965 .

Δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ενστάσεις και η επιχειρηματολογία της παράταξης μας ,ότι δεν είναι δυνατόν να σταθμίζονται τα πάντα στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής περιοριστικής πολιτικής» παραγνωρίζοντας ακόμη και την κοινωνική της ευθύνη.

Δεν συγκινήθηκε κανείς από τούς διοικούντες που εν μέσω των συνθηκών της πανδημίας θα αναγκάσουν το σύνολο των δημοτών  να συντονίζονται έξω από τραπεζικά καταστήματα της Λάρισας για να εξυπηρετηθούν.

Αλήθεια κύριοι, δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι η πρόσβαση των ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων είναι δύσκολη και μη ενδεικνυόμενη εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και του γενικού απαγορευτικού;

Και αν οι διοικούντες της τράπεζας υπήρξαν ανένδοτοι και σκληροί για το Δήμο Τεμπών, αλήθεια τι έπραξαν οι πολιτικοί παράγοντες και η Δημοτική Αρχή;

Δεν έπρεπε οι βουλευτές και ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας  Πειραιώς για το κλείσιμο του υποκαταστήματος τος, πιέζοντας παράλληλα  το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης μιας και βασικός μέτοχος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) παραμένει το Ελληνικό Δημόσιο;

Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη την έχετε εσείς κκ της Δημοτικής Αρχής και κε Μανώλη.

Αλήθεια τι απαντάτε στους Δημότες μας και ποιές ενέργειες δρομολογήσατε για την αποφυγή κλεισίματος του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ τραπεζικού καταστήματος στο Δ Τεμπών;

Είναι αλήθεια ότι γνωρίζατε εδώ και ένα χρόνο ότι επίκειται το κλείσιμο του υπ/τος στο Συκούριο;

Θεωρείτε κε Μανώλη ότι αρκεί μόνο μια επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση της τράπεζας, ισα-ισα για  να «βγείτε»από την υποχρέωση;

Θεωρείτε ότι είναι αρκετή η δικαιολογία οτι δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση σας με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς οπως μας κοινοποιήσατε με επιστολή σας;

Αλήθεια γιατί δεν επιδιώκατε αυτή τη συνάντηση εδώ και ένα χρόνο που φημολογούνταν η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος;

Σας θυμίζουμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ότι τα προηγούμενα χρόνια επενδύατε σε μια ανέξοδη και έντονη κριτική, μας εγκαλούσατε για αδράνεια, προεκλογικά κάνατε «σημαία»το θέμα του υποκαταστήματος στον Πυργετό, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι επί θητείας μας λειτουργούσαν δυο τραπεζικά καταστήματα και δυο ΑΤΜ.

Σήμερα ποια είναι η αντίδραση σας και τι κάνατε για να  ανατρέψετε αυτή την οδυνηρή εξέλιξη;

Έστω και τώρα η Δημοτική μας παράταξη προτρέπει την Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες συγκροτημένης ομάδος, αποτελούμενη από πολιτικούς παράγοντες, παραγωγικούς φορείς, επαγγελματίες κα ,ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ την συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επαναλειτουργία του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος στο Δ .Τεμπών.

Παράλληλα προτρέπει όλους τους βουλευτές μας να «πιέσουν»την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του τραπεζικού καταστήματος , δεδομένου ότι η μελλοντική πορεία της Τράπεζας βρίσκεται πλέον στενά συνυφασμένη με τις κυβερνητικές επιλογές»