Καταστροφικός για 5η συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε για τον Δ.Τεμπών ο ανοιξιάτικος παγετός της εβδομάδας  25-26 Μαρτίου και με θερμοκρασίες υπό το -3  με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες του Δήμου μας.

Οι παραγωγοί βρίσκονται πλέον σε απόγνωση δεδομένου ότι είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται παγετός τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν απο την αυτοψία των ίδιων παραγωγών  είναι  μεγάλες, καταστρέφοντας σχεδόν το 100% της αναμενόμενης παραγωγής στις καλλιέργειες Αμυγδάλου, Βερίκοκου και Ροδακινιάς, συνολικής έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων.

Η παράταξη «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» σε ανακοίνωση της ζητά να επισκεφθεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ τις περιοχές των πρώην δήμων Νέσσωνος, Μακρυχωρίου όπως και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναγγελίας των ζημιών απο το ΕΛΓΑ.

Για το λόγο αυτό κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη επανεξέτασης και αλλαγής του Κανονισμού αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και την δημιουργία ενός προγράμματος άμεσης καταγραφής των ζημιών και αποζημιώσεων των παραγωγών του Δήμου Τεμπών ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, να δει στα μάτια των παραγωγών την απόγνωσή τους και να πάρει τέτοια μέτρα που θα στηρίξουν την αγροτική οικονομία, η οποία, όπως όλοι, γνωρίζουμε, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της εθνικής οικονομίας.