Τη κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό με την παράλληλη σήμανση του νέου αυτοκινητοδρόμου στα Τέμπη ζητά με παρέμβαση του ο πρόεδρος του Δικτύου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ) κ. Νίκος Ντάγκας με παρέμβαση του προς το Επιμελητήριο Λάρισας
Στην επιστολή τονίζει τα εξής:
«Πρόεδρε, Αγαπητοί συνεργάτες,
Θα ήθελα να γνωστοποιήσω ένα μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με το άνοιγμα της καινούργιας διαδρομής στον αυτοκινητόδρομο.
Αρχικά βέβαια προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, είδαμε θετικά σίγουρα, το άνοιγμα της νέας διαδρομής από την Κοιλάδα των Τεμπών μέχρι τον Πλαταμώνα. Ένα έργο που θα δημιουργήσει και θα δώσει νέες προοπτικές στις μεταφορές, μια πρόσθετη υπεραξία στα προϊόντα, την ασφάλεια που έλλειπε μέχρι τώρα, αλλά και έναν σύγχρονο δρόμο με ότι και να σημαίνει αυτό για όλες τις παραγωγικές τάξεις αλλά και για όλο τον κόσμο που ταξιδεύει.
Όμως εδώ και χρόνια, είχαμε επισημάνει την αναγκαιότητα ενός πλήρη και ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό για να υπάρχει η εύκολη προσβασιμότητα σε μια μεγάλη περιοχή, πολλών προϊόντων και ενός ιδιαίτερου και αυθεντικού προορισμού.
Μάλιστα είχε γίνει και διαβούλευση στον χώρο του Επιμελητήριου για αυτόν τον λόγο με την συμμετοχή όλων των φορέων και των επαγγελματικών ενώσεων.
Πήραμε επανειλημμένα σειρά διαβεβαιώσεων από όλες τις κυβερνήσεις και από όλους τους υπουργούς που μεσολαβήσαν σε όλη αυτήν την διάρκεια αποπεράτωσης του έργου. Όπως επίσης ενοχλήσαμε και όλες τις τοπικές αυτοδιοικήσεις αυτά τα χρόνια για πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Το έργο τελείωσε, ο δρόμος άνοιξε και πάλι έχουμε μια νέα διαβεβαίωση ότι θα γίνει πλήρης κόμβος !!!!
Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτό σε χρόνο, το αν... και πότε.
Την πρώτη εβδομάδα που παραδόθηκε και δυστυχώς για εμάς, το εμάς είναι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την οικονομία του τουρισμού, συνέπεσε σε μια περίοδο απόδρασης για πολλούς και σε ημέρες μεγάλης επισκεψιμότητας όλης της ευρύτερης περιοχής, του ορεινού όγκου αλλά και της παραθαλάσσιας ζώνης.
Με αποτέλεσμα ,κάποιοι δεν ήρθαν και από τους επισκέπτες που ήρθαν οι περισσότεροι χάθηκαν κάνοντας και πολλή περισσότερη ώρα και περισσότερα χιλιόμετρα και μεγαλύτερη ταλαιπωρία.
Οι λόγοι μάλλον είναι προφανείς. Η έλλειψη του κόμβου είναι αποτρεπτική, η μηδενική σήμανση στον κόμβο του Πλαταμώνα για τα παράλια αλλά και για τους ορεινούς όγκους του Κάτω Ολύμπου και του Κισσάβου ήταν καταστροφική για αυτές τις ημέρες, δημιουργώντας μάλιστα μια μέγιστη ταλαιπωρία και έναν εκνευρισμό, αλλά και η έλλειψη ενημέρωσης που δεν σχεδιάστηκε κατέγραψαν ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Εκτιμώ ότι είναι εύκολα κατανοητό, τι σημαίνει αυτό σε μια περίοδο με τέτοια οικονομική κρίση για όλους τους επαγγελματίες αυτός ο αποκλεισμός.
Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα έργα σχεδιάζονται για όλους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γίνονται για τα εγκαίνια και μόνο, αλλά υλοποιούνται για να βοηθήσουν και τις παραγωγικές ομάδες και όχι για τον αφανισμό τους.
Πραγματικά στην συγκυρία που βιώνουμε και στον αγώνα που δίνουν πολλές επιχειρήσεις δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής για άλλες πολιτικές υποσχέσεις δημοσιογραφικές.
Ζητάμε από τον φορέα του Επιμελητηρίου:
−Να κάνει άμεσα γνωστό, αυτό το πρόβλημα στην Περιφέρεια όπως επίσης και το αποτέλεσμα που καταγράφηκε.
−Επίσης να προωθήσει το αίτημα μας για επίλυση προς την Περιφέρεια, την εταιρεία του
αυτοκινητοδρόμου και το υπουργείο για:
Α. Άμεση τοποθέτηση σήμανσης στον κόμβο του Πλαταμώνα για έξοδο προς την περιοχή.
Β. Σήμανση στον ημικόμβο του Πυργετού πιο εμφανή και έντονη.
Γ. Σήμανση κάτω από τον κόμβο του Πυργετού προς όλες τις κατευθύνσεις.
Δ. Πρόσθετη σήμανση από Αθήνα.
Ε. Ενημέρωση με φυλλάδια-χάρτη στα διόδια για τις εξόδους(όπως τα φυλλάδια για δωρεάν
καφέ)
Ζ. Πίεση για την γρήγορη ολοκλήρωση ενός πλήρη κόμβου στον Πυργετό.
Ας σημειωθεί δε για το κατεπείγον, καθώς σε μια εβδομάδα έχουμε μπροστά μας ένα άλλο τριήμερο μιας άλλης μεγάλης απόδρασης και ότι ξεκινούν να έρχονται και οι πρώτοι οργανωμένοι τουρίστες.
Το πλήγμα θα είναι μεγάλο αν άμεσα δεν γίνει κάτι. Και σίγουρα πολλοί συνάδελφοι, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα «μνημονίων» δεν θα αντέξουν υποσχέσεις και επιδερμικές λύσεις.
Με την αγωνία που καταγράφεται από όλους τους συναδέλφους.
Ντάγκας Νίκος»