Προτάσεις για μειώσεις τελών στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τεμπών κατέθεσε η παράταξη Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης με επικεφαλής τον κ. Κολλάτο μετά και την επιβεβλημένη απόφαση αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων και μείωση των εργασιών τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Η επιβεβλημένη απόφαση αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων καθώς και η μείωση του κύκλου εργασιών αυτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας,προκειμένου να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοιού,δημιουργει νέα δεδομένα σ´οτι αφορά την επιβίωση τους.

Ο Δημος Τεμπών οφείλει να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην στήριξη τους,δεδομένης και της αρνητικής οικονομικής κατάστασης στην οποία επανεισέρχεται η χώρα μας.

Προτείνουμε στην Δημοτική αρχή και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να προβεί:

α)στην απαλλαγή δημοτικών τελών των επιχειρήσεων πού δραστηροποιούνται στο Δ.Τεμπών (Εστίαση,επιχειρήσεις με αδεια κοινόχρηστων χώρων κα)

β) Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογ/σμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

γ)Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το σύνολο των επιχειρήσεων.

δ)Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις.

ε)Απαλλαγή των εργαζομένων των επιχειρήσεων που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Π Ν Π ,από τά τελη υδρευσης του β´ τετραμήνου του 2020.

ζ) Απαλλαγή καταβολής διδάκτρων για όσο διάστημα παραμείνει κλειστή η Μουσική Σχολή .

η) Η παράταξη μας συναινεί σε κάθε έκτακτη δαπάνη με σκοπό την άμεση απολύμανση όλων των δημοτικών και των κοινόχρηστων χώρων.

Βέβαια προτεραιότητα ολων μας αυτή την ωρα ειναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας,η προστασία του κοινωνικού συνόλου,των οικογενειών και των εργαζομένων και ζητάμε από τους δημότες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής και των γιατρών.

Κρίνουμε όμως την θέσπιση ελάφρυνσης οικονομικών μέτρων διότι,μεσα από την στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας."