Υλοποιήθηκε η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού του Λυκείου Γόννων στο σχολείο την Παρασκευή 15 Μαρτίου και αναμένεται  προσεχώς με την συνεργασία του Αστεροσκοπείου Αθηνών να δοθεί η ιστοσελίδα στο κοινό.
Καρπός της Ερευνητικής Εργασίας  των μαθητών της Γ΄ Λυκείου το θέμα - που ανέπτυξε επιτυχώς ο κ. Μόσχος Νικολαΐδης, καθηγητής πληροφορικής -   πώς να μάθουν και  πώς να αξιοποιούν οι αγρότες τις νέες τεχνολογίες στην παραγωγική διαδικασία με την πρόγνωση καιρού, τα μετεωρολογικά μοντέλα, το κλίμα περιοχής, οδήγησε στη σύλληψη του σχεδίου ίδρυσης μετεωρολογικού σταθμού στους Γόννους.
Μετά από ενημέρωση που είχε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτριο Δημάκη και τον κ. Μόσχο Νικολαΐδη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Γεωργία Τσιόπα έδειξε έντονο ενδιαφέρον για αυτό το πρότζεκτ, το μετέφερε στο Δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο και έφερε το πρόγραμμα με επιτυχία προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών για την αγορά του σταθμού.
«Πολύ σύντομα λοιπόν ο μετεωρολογικός σταθμός θα είναι κοντά μας για να ενημερωνόμαστε όλοι μας για τα κλιματικά φαινόμενα της περιοχής των Γόννων. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στάθηκαν αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τεμπών και ιδιαίτερα τον Κωνσταντίνο Τσεργά Αντιδήμαρχο οικονομικών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής για τις ενέργειες αποπεράτωσης του» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Λυκείου Δημ. Δημάκης.