Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης και η Βιβλιοθήκη Ραψάνης διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 στις 10:00 πμ στον χώρο της Βιβλιοθήκης ενα παιχνίδι γραφής και έκφρασης του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή με τους μικρούς του αναγνώστες, με αφορμή το νέο του παιδικό διήγημα: «Ο Θαλασσοσφυριχτής».

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής θα συνομιλήσει με τους μικρούς αναγνώστες για το ονειρικό ταξίδι της γραφής και τη χαρά της δημιουργίας.

Για τι γράφουμε; Πώς έρχεται η έμπνευση; Θα καταφέρουμε να πλάσουμε τους ήρωες δίνοντας εξέλιξη στην ιστορία μας; Πώς γεννήθηκε στον νου του ο θαλασσοσφυριχτής και πώς έγινε διήγημα; Με ποια κριτήρια θα επιλέξουμε ένα καλό βιβλίο; Ποιοί κίνδυνοι υπάρχουν;

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Αιτωλικό, τη νερένια πολιτεία. Ζει και εργάζεται στη Νέα Ιωνία Βόλου ως φιλόλογος σε δημόσιο σχολείο και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημιουργικής γραφής του ΕΑΠ. Έργα του: Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, Το μυστικό της δαγκάνας, Το χαμένο ταίρι, Τα τίμια δώρα, Το δέκατο έβδομο κιβώτιο, Το τέταρτο αλογάκι, Δημιουργική γραφή στην τάξη, Ο Θαλασσοσφυριχτής.

- Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διονύσης Λεϊμονής είχε παρουσιάσει εισήγηση κατά τη δεύτερη μέρα της Φιλολογικής και Παιδαγωγικής Συνάντησης «Μ. Καραγάτσης: από τον συγγραφέα στο σχολείο» στη Ραψάνη.

Η συνάντηση αυτή είχε διοργανωθεί το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2018 σε Λάρισα και Ραψάνη με την αγαστή συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας και του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών.