Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο:
"Με πολύ απλές λέξεις, με σεβασμό και αγάπη μεταφέρουμε Σεβαστέ μας Πατέρα ,κύριε Ιγνάτιε, τη θλίψη του Συλλόγου γυναικών Ραψάνης και όλου του χωριού, της Ραψάνης, για  τον απροσδόκητο θάνατοσας.

Χάσαμε έναν χαρισματικό άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξεως. Η συχνή παρουσία σας, στις εκκλησίες μας και τα μοναστήρια μας ,έδινε  δύναμη ψυχής σε όλους μας, να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

Οι αμέτρητες αρετές σας : καλοσύνη ,ταπεινότητα , υπομονή , ηρεμία ψυχής και άλλες πολλές , κατάφεραν να εισχωρήσουν στις ψυχές μικρών και μεγάλων, μας προέτρεψαν να μιμηθούμε το παράδειγμα σας  και να γίνουμε όσο γινόταν καλύτεροι χριστιανοί, καλύτεροι άνθρωποι . Υπήρξατε πραγματικός στυλοβάτης του χωριού μας.

Ένας πραγματικά άξιος ποιμενάρχης. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς  Σεβαστέ μας Μητροπολίτη κύριε Ιγνάτιε. Αξέχαστος θα μείνετε στις μνήμες όλων μας. Οι προσευχές μας για σας, βγαλμένες από την καρδιά μας. Αιώνια η μνήμη σας !Καλό παράδεισο, ελαφρύ το χώμα που θα σας σκεπάσει .καλό ταξίδι σεβαστέ μας Πατέρα"