Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τονίζει τα εξής:

"Είναι γεγονός ότι η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του πληθυσμού, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ο άκριτος καταναλωτισμός έχουν διαταράξει την ισορροπία της φύσης.

Όλοι συμφωνούν ότι, δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον πλανήτη  και ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων, για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική υποβάθμιση. Απαιτείται παράλληλα ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων και όλων των κοινωνιών για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα.

Η άμεση λήψη μέτρων σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί πιεστική ανάγκη για να τεθεί φραγμός σ’ αυτή την αδιέξοδη πορεία ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, και να περιοριστούν τα μεγάλα συμφέροντα που ενεργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι  συνέπειες στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να διαχειριστούμε, την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Καμιά δράση δεν πρόκειται να πετύχει , αν δεν υπάρχει οι συμμετοχή των πολιτών, γι΄ αυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή και να αποκατασταθεί η αρμονία του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Τέλος η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον αποτελεί αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπο.

Κάθε κίνηση, μικρή ή μεγάλη είναι πολύτιμη για τον τόπο μας."