“Σήμερα όλος ο ελληνισμός γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, η οποία φυλάσσει πάντα υπό την σκέπη της τους Αγώνες και τις Ελπίδες για την Ελευθερία και την Ευημερία του Λαού και του Έθνους μας.Το υπέρτατο Σύμβολο της Μάνας και της Αγάπης.

Είναι, όμως, και μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες. Στους ανθρώπους, που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στους πυροσβέστες, που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Στους εθελοντές, που επιλέγουν να βοηθήσουν στην προστασία του δάσους και των περιουσιών των συνανθρώπων τους από την απόδραση στις παραλίες. Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, εύχομαι χρόνια πολλά στις Εορτάζουσες και τους Εορτάζοντες και σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες”.

Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Κρανιά Ολύμπου. Ο Δήμαρχος μετά τη Λειτουργία, που τελέστηκε στην εκκλησία του χωριού από τον π. Ευάγγελο, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές στην πλατεία του χωριού με τους κατοίκους. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Ραψάνη.

Την προηγουμένη, ο Γιώργος Μανώλης παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό στο εορτάζοντα εξωκλήσι Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη τοποθεσία Τσικελέκι Γόννων.

Τον δήμαρχο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, κ. Γιώργος Νικολάου, κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, κ. Βασίλης Σίμος, οι πρόεδροι Γόννων Κρανιάς και Ραψάνης κ. Γιώργος Μπανιώρας, κ. Ιωάννης Μήτσιου και Δημήτρης Ζήλος, αντίστοιχα και τοπικοί σύμβουλοι.