Σε ανακοίνωση - απάντηση του Δήμου Τεμπών προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κ. Κολλάτο, σχετικά με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο, αναφέρονται τα εξής:

Μη φοβάστε κε Κολλάτο, πείτε την αλήθεια για το κλείσιμο της τράπεζα Πειραιώς στο Συκούριο.

Πιστός στο εβδομαδιαίο ραντεβού του με την δημοσιότητα, ο πρώην δήμαρχος Τεμπών κος Κολλάτος, προσπαθεί για μια ακόμη φορά να παλέψει με τη λήθη, να αναβαπτισθεί στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και ως νέος αυτοδιοικητικός Μεσσίας, να αναδυθεί από τις στάχτες του.

Κύριε Κολλάτο,

εδώ και ένα  χρόνο έχουμε επιδείξει μια άνευ προηγουμένου ήπια και πολιτισμένη  στάση, σε πράγματα και καταστάσεις που μας κληρονομήσατε. Πολλά από αυτά εκκρεμούν, μη έχοντας την προσωπική ευαισθησία να αναλάβετε την πολιτική και προσωπική ευθύνη, αφήνοντας έκθετους ακόμη και τους πιο στενούς σας συνεργάτες, με αυτά όμως θα ασχοληθούμε στο εγγύς μέλλον.

Έχετε όμως το θράσος να εγκαλείτε εμάς, για το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο;

Πιστεύαμε ότι θα ήσασταν αρκετά έξυπνος, ώστε να μην προσπαθήσετε να «εκμεταλλευτείτε» το μεγάλο θέμα και τις παρενέργειες που δημιουργήθηκαν από την εξέλιξη αυτή.

Δυστυχώς διαψεύσατε τον εαυτό σας. Αντιθέτως ως φθηνός πολιτικός επαίτης, κυκλοφορείτε φήμες «περί της ικανότητας» που είχατε και έχετε, για να αποτρέψετε την εξέλιξη αυτή, ενώ εμείς στερούμαστε αυτής της ικανότητας. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούν οι μεγάλοι και να μάθουν οι νεότεροι ποιος και ποιοι ήταν και είναι, οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι. 

Ποιός λοιπόν ξήλωσε «το πουλόβερ» της τράπεζας Πειραιώς;

Κύριε Κολλάτο, ο νεοσύστατος δήμος Τεμπών ήταν ένας εκ των λίγων δήμων σε όλη την Ελλάδα, που στα γεωγραφικά τους όρια υπήρχαν δυο υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς και έπρεπε να στηριχθούν χρηματοπιστωτικά από το Δήμο μας, δηλαδή διακινώντας όλες τις συναλλαγές του δήμου μέσω τις Τράπεζας Πειραιώς. ΠΟΤΕ δεν το πράξατε. Αντιθέτως, η συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών του δήμου αλλά και των νομικών του προσώπων, διακινούνταν μέσω άλλης τράπεζας (Εurobank). Μη φθάνοντας όμως και αυτό, προσπαθήσατε και πετύχατε την εγκατάσταση, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια τις ενστάσεις της τότε αντιπολίτευσης (νυν δημοτική Αρχή), δυο ΑΤΜ της Εurobank σε Μακρυχώρι και Γόννους και όχι της τράπεζας Πειραιώς που τότε ακόμη λειτουργούσε σε Συκούριο και Πυργετό, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών του δήμου μας που διατηρούν λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς, για κάθε συναλλαγή τους μικρή ή μεγάλη στα ΑΤΜ της Eurobank να χρεώνονται με δυόμιση ευρώ, και είχατε και το θράσος, ή την αφέλεια, να φωτογραφίζεστε και να καμαρώνετε για το κατόρθωμα σας (επισυνάπτω φωτογραφίες για να σας ξαναθυμίσω τα έργα σας ).

ΑΤΜ ΓΟΝΝΩΝ 

ΑΤΜ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 

Και μη χρησιμοποιήσετε κανένα επιχείρημα του τύπου, ότι η εν λόγω τράπεζα (Εurobank) σας έδωσε καλύτερη προσφορά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στις περιπτώσεις κίνησης μεγάλων κεφαλαίων, σαν αυτά που κυκλοφορούν δήμοι σαν τον δικό μας , η διαμόρφωση του συνολικού επιτοκίου και των επιπλέον παροχών (π.χ. τοποθέτηση ΑΤΜ, χρεώσεις σε συναλλαγές, τοποθέτηση POS κ.α.) είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης, γεγονός που εσείς δεν κάνατε με την τράπεζα Πειραιώς. 

Μήπως κ. Κολλάτο πίσω από αυτές σας τις πολιτικές κινήσεις, υπήρχε σκοπιμότητα προώθησης της Τράπεζας Εurobank, λόγω επαγγελματικής σχέσης;

Μπορείτε να μας πείτε πως θα αισθανόσασταν εσείς, εάν ήσασταν στη θέση εκείνων των ανθρώπων που κατείχαν θέσεις ευθύνης στην τράπεζα Πειραιώς -καταγόμενους από το δήμο μας- και οι οποίοι, ενώ από τη μια προσπαθούσαν να βοηθήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας και των δυο καταστημάτων Συκουρίου και Πυργετού από την άλλη βλέπανε τον «πρώτο πολίτη» του δήμου, ΕΣΑΣ κύριε Κολλάτο να προωθείτε μια άλλη τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή;

Μπορείτε, τέλος, να μας πείτε κύριε Κολλάτο, αφού έχετε τόσες πολλές γνωριμίες με πρόσωπα και καταστάσεις, γιατί δεν κρατήσατε ανοιχτή την τράπεζα του γενέθλιου τόπου σας του Πυργετού, και τώρα μας παρουσιάζεστε ως νέος Μεσσίας και στο κατάστημα Συκουρίου;

Αποφασίστε να λέτε αλήθεια.

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Ήσασταν και είσαστε ο κύριος υπεύθυνος του ξηλώματος και των δύο καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς, θυσιάσατε το ΕΣΕΙΣ για το ΕΓΩ σας.

Σαφώς αυτή τη στιγμή, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ δυσάρεστη, τόσο για τους κατοίκους του δήμου μας, όσο και για τους επαγγελματίες και την ευρύτερη εμπορική κίνηση του Συκουρίου.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά η εν λόγω τράπεζα και η αποφασισμένη διαχείριση αυτής, δεν δίνει πολλά περιθώρια κινήσεων μας.

Το ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πολύ καλά.

Δεν σας τιμά καθόλου κ. Κολλάτο, και είναι επιεικώς απαράδεκτο, να αναφέρεστε στις ενέργειες μας με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, λέγοντας ότι στείλαμε μια επιστολή για να βγούμε από την υποχρέωση. Αν εσείς ενεργούσατε με αυτόν τον τρόπο, δεν είμαστε όλοι όμοιοι και σας παρακαλούμε να είστε προσεκτικός στις διατυπώσεις σας. Από πλευράς μας έχουμε κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που χρειάστηκαν. Πραγματοποιούμε, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, την πλειοψηφία των συναλλαγών του δήμου και των νομικών μας προσώπων μέσω της τράπεζας Πειραιώς. Επίσης κινηθήκαμε μέσω των επιχειρηματιών της περιοχής μας και όχι μόνο, πολιτικών κ.λ.π, τόσο προς την απερχόμενη τράπεζα όσο και προς άλλα ιδρύματα, για τη διερεύνηση των ευκαιριών που η περιοχή μας δίνει, για τη λειτουργία ενός τουλάχιστον υποκαταστήματος.

Η όλη όμως πρακτική και οι αποφάσεις τους, θα γίνουν γνωστές με το τέλος της πανδημίας και πάντα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί ως τότε.

Πάντα είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι όλοι μας, να συνεργαστούμε με όσους έχουν «ως οδηγό και θέλω» την πρόοδο του τόπου μας.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα νέα δεδομένα, σε σχέση πάντα με το οξύ πρόβλημα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης που αντιμετωπίζει στο σύνολο της η ελληνική περιφέρεια δημιουργούν νέο τοπίο, αναδιαρθρώνουν και δημιουργούν συνεχόμενες αρρυθμίες και προβλήματα σαν αυτό που δημιούργησε η αποχώρηση της τράπεζας Πειραιώς από το Συκούριο.

Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε πλέον, τακτικισμούς και πρακτικές, που έχουν ως στόχο αποκλειστικά και μόνο την προώθηση μικρών προσωπικών συμφερόντων των λίγων σε βάρος των πολλών.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!