Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σε μήνυμά του για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ τόνισε την ιδιαίτερη και πολυδιάστατη σημασία που έχουν φέτος τα μηνύματα και οι ιδέες που μας κληρονόμησαν οι αγωνιστές του.

«Η σύγχρονη ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή», αναφέρει ο κ. Μανώλης, «η αγωνία για την επιβίωση, η πανδημία του COVID 19, η κακή κοινωνική και οικονομική  κατάσταση έχουν συρρικνώσει τα όνειρα, τα ενδιαφέροντα και έχουν παγώσει τον ενθουσιασμό μας για το μέλλον. Δυστυχώς, μας οδηγούν στον απομονωτισμό και πολλές φορές, ειδικά τους νέους, στην αρνητική αντιμετώπιση των πάντων.

Το παράδειγμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου που αντιστάθηκαν σε μια «μαύρη εποχή» για την πατρίδα μας με τις ζωές τους και πέτυχαν την ελευθερία και τη δημοκρατία για  τη γενιά τους και την κληροδότησαν στις επόμενες, πρέπει να μας οδηγήσει σήμερα και να μας βοηθήσει να κυριαρχήσουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα.

Δεν  τιμούμε  το  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ  μόνο με πορείες  και  διαδηλώσεις, αλλά  με τη στάση ζωής μας .

Σαν πραγματικοί αγωνιστές αυτών των καιρών, με προσωπική ευθύνη και σοβαρότητα οφείλουμε να «εξεγερθούμε» στο κακό και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο κόσμο με υγεία σωματική, πνευματική και ηθική».