Παρουσία πλήθους κόσμου ο δήμαρχος Τεμπών και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Κολλάτος έστειλε μήνυμα νίκης για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Γόννους.
Εκεί παρουσίασε το συνδυασμό του και το «ψηφοδέλτιο νίκης» όπως το χαρακτήρισε.
«Το όραμά μας είναι κοινό. Το αύριο μας ανήκει και το διεκδικούμε από σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του έχουν ως εξής:
«Για τη Δημοτική Αρχή που έχω την τιμή να ηγούμαι, αποτελεί κορυφαία πράξη η επιβεβαίωση της συλλογικής προσπάθειας, της συνεργασίας και της συμμετοχικής διαδικασίας.
Παρά τις μεγάλες αλλαγές, τις τεράστιες δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα, καταφέραμε:
•        Να πετύχουμε την έγκαιρη προσαρμογή του νέου δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του «Καλλικράτη»
•        Να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου μας
•        Να αξιοποιήσουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
•        Να προετοιμάσουμε τα έργα και τις δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του δήμου μας.
Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον.
Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μια καθημερινή μάχη, για την βελτίωση των συνθηκών του δημότη σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.
Να κάνουμε την καθημερινότητα του πιο εύκολη και ανθρώπινη, να δικαιώσουμε την επιλογή του ώστε να μείνει στον τόπο του.
Μην ξεχνάτε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία 9 χρόνια. Σε κανέναν άλλο φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, δεν έχουν μειωθεί κατά 70% οι τακτικές επιχορηγήσεις.
Οι δήμοι είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που βρίσκεται κοντά στον πολίτη και μάλιστα οι ΟΤΑ τα χρόνια της κρίσης είναι οι μοναδικοί φορείς που παράγουν πλεονάσματα.
Σήμερα ο δήμος μας είναι οικονομικά εύρωστος με αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, οικονομική σταθερότητα και πλήρη αξιοπιστία, ενώ στους ισολογισμούς του παρουσιάζει καθαρά κέρδη.
Σε στενή συνεργασία με το προσωπικό του δήμου, προβήκαμε στην σωστή οικονομική διαχείριση. Προτεραιότητά μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν:
•        Η μείωση των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του δήμου
•        Η μείωση των μισθωμάτων για τις υπηρεσίες του δήμου
•        Η μείωση στο ελάχιστο των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εξόφληση των δαπανών, από δικαστικές αποφάσεις που προέρχονταν από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους.
Και πιστέψτε με ήταν πολλές οι δικαστικές εκκρεμότητες.
Αξιοσημείωτη είναι και η έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «ΚΕΦΙΜ», όπου κατατάσσει τον Δήμο Τεμπών στην 5η θέση πανελλαδικά, στην κατηγορία κόστος λειτουργίας του δήμου ανά κάτοικο, (δλδ, ποιες λειτουργικές δαπάνες βαρύνουν τον δημότη- έχουμε την μικρότερη επιβάρυνση), ενώ σημαντική διάκριση έχουμε αποσπάσει και στην εκτέλεση προϋπολογισμού, δηλαδή στην αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού, όπου ο Δήμος Τεμπών βρίσκεται στην 10η θέση πανελλαδικά.
Αν μη τι άλλο, πολύ σημαντικές εξελίξεις».

Όλα τα χρόνια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, προτάξαμε το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ και καταφέραμε με συστηματική δουλειά, χρηστή διαχείριση αλλά κυρίως με την προσπάθεια όλων των δημοτών, να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο περιθώριο για κατασκευή έργων και παρεμβάσεων που θα βελτίωναν την καθημερινότητά μας.
Βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για τον Δήμο Τεμπών είναι ο πρωτογενής τομέας. Ένας τομέας που χρειάζεται περαιτέρω στήριξη, ενίσχυση για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.
Από την πρώτη στιγμή δώσαμε ως Δημοτική Αρχή ιδιαίτερη βαρύτητα στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο και μπήκε ενεργά στην ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού, με άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση των παραγωγών και κτηνοτρόφων του δήμου σε θέματα όπως :
•        Η εφαρμογή κοινοτικής νομοθεσίας (Νέα ΚΑΠ)
•        Η Βιολογική Γεωργία- Κτηνοτροφία
•        Η Διαχείριση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων
•        Οι προϋποθέσεις ασφάλισης φυτικής – ζωικής παραγωγής στον ΕΛΓΑ
•        Τα στοιχεία γεωργικής στατιστικής σχετικά με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων όπως (ελιά, ακτινίδιο, κάστανο, αμύγδαλο, κηπευτικά, καρπούζια).
Επίσης το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου, βοήθησε σημαντικά στη σύνταξη γεωργοτεχνικών μελετών, σχετικά με τα αρδευτικά δίκτυα, την πληροφόρηση δημοτών για τις επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τέλος ένα ακόμη εγχείρημα που πήρε σάρκα και οστά και αφορά στην πρόληψη των καιρικών φαινομένων, ήταν η εγκατάσταση προσφάτως δύο μετεωρολογικών σταθμών, στις τοπικές κοινότητες Γόννων και Νέσσωνα, με στόχο την καταγραφή καιρικών φαινομένων, επ ωφελεία των δημοτών του δήμου μας.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χωρίς την παραμικρή δαπάνη του Δήμου Τεμπών. Με την τοποθέτηση αυτών των σταθμών επιχειρούμε να καταγράφουμε τις καιρικές συνθήκες, ώστε οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής να αξιολογούν τα καιρικά δεδομένα, για την καλύτερη προστασία των καλλιεργειών τους.
Έτερος αναπτυξιακός πόλος για τον Δήμο Τεμπών είναι ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του.
Για αυτό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας και σε συνεργασία πάντα με τους επαγγελματίες της περιοχής και των επιτροπών τουριστικής προβολής, δημιουργήσαμε ένα πλέγμα υπηρεσιών προσιτό σε κάθε επισκέπτη και φιλοξενούμενο.
Ο Δήμος Τεμπών λαμβάνοντας υπόψιν το βαθμό διείσδυσης των ψηφιακών μέσων, στη σημερινή εποχή τόσο στον τομέα της ενημέρωσης, όσο και στον τομέα  της κατανάλωσης, δημιούργησε την ψηφιακή τουριστική πύλη «go tempi.gr», με στόχο να προβάλλει στο έπακρο τις εξαιρετικές τουριστικές ομορφιές της περιοχής μας.
Για το λόγο αυτό συγκεντρώθηκε σύγχρονο και καλαίσθητο υλικό, μέσω του οποίου προβάλλονται περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.
Ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται άμεσα το εύρος των διακοπών που του προσφέρονται και έχει πληροφόρηση για όλες τις εναλλακτικές επιλογές καταλυμάτων.
Παρέχονται πληροφορίες για ήθη και έθιμα της περιοχής, για είδη δραστηριοτήτων που του δίνεται η δυνατότητα να κάνει, για τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά  αγροτικά προϊόντα. Ακόμη έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά, τον θρησκευτικό χαρακτήρα, για τις τοπικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής.
Έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης ο Δήμος Τεμπών συμμετέχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, προβάλλοντας τις τουριστικές δυνατότητες και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.
Με όλες αυτές τις ενέργειες και με την άριστη συνεργασία των επαγγελματιών όπως προανέφερα, καταφέραμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο στο δήμο μας, κατά (1) ένα περίπου μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική μας οικονομία.
Στα χρόνια της κρίσης η Δημοτική Αρχή στάθηκε αρωγός στα προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Τεμπών, με διάθεση προσφοράς, υπέρτατης ευθύνης και πάνω από όλα με όραμα και σχέδιο προσπαθεί να διευκολύνει την καθημερινότητα του δημότη.
Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα κοινωνικών δομών που συνεργάζονται απρόσκοπτα για την προώθηση των αρχών της ισότητας, την προαγωγή της δημόσιας υγείας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πληθυσμού, την κοινωνική αλληλεγγύη και την παροχή ευκαιριών προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικής συμμετοχής για όλους τους δημότες.
Ενισχύοντας λοιπόν την κοινωνική μας πολιτική ακόμη περισσότερο δημιουργήσαμε στο δήμο τα Κέντρα Κοινότητας, με εξυπηρετούμενους μέχρι σήμερα πάνω από 600 ωφελούμενους.

Εξόχως σημαντική είναι στο δήμο μας και η συμβολή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Συνολικά στο Δήμο Τεμπών λειτουργούν 3 δομές. Στον Κ.Όλυμπο, Γόννους, Νέσσωνα, ενώ εξυπηρετούνται και τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Αμπελακίων και Μακρυχωρίου.
Ο δήμος μας διαθέτει επίσης 4 ΚΑΠΗ σε Αιγάνη, Ραψάνη, Πυργετό και Μακρυχώρι με εγγεγραμμένα 1.200 περίπου μέλη.
Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, όπως όλοι γνωρίζετε είναι ένας θεσμός που προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας, προσφέροντας ψυχοσυναισθηματική στήριξη, κοινωνική φροντίδα, ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και φυσιοθεραπεία.
Το μεγάλο στοίχημα για μας ήταν ο δήμος να αντιδρά άμεσα στα προβλήματα των δημοτών του.
Και το κερδίσαμε, αφού καταφέραμε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, καθώς με τη λειτουργία των 2 παιδικών σταθμών στο Μακρυχώρι και το Συκούριο αντίστοιχα, καλύφθηκαν οι ανάγκες.
Στις προτεραιότητες μας είναι η δημιουργία άλλων 2 παιδικών σταθμών, ο ένας στον Πυργετό (μέσω του προγράμματος LEADER), αναμένεται σε λίγε μέρες η έγκρισή του, και ο άλλος στους Γόννους όπου θα στεγάζεται σε χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος και αναμένονται τα εγκαίνια του εντός ολίγων ημερών. Επίσης με  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχουν τροφεία.
Ο Δήμος Τεμπών προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες πολλών συνδημοτών που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε δεινή θέση, λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο, ενώ συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ με πάνω από 500 ωφελούμενους.
Γνωρίζουμε όλοι ότι η λειτουργία αυτών των δομών δεν τιμά κανέναν και πως θα ήταν προτιμότερο να μην λειτουργούν, αλλά πιστέψτε με, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.
Στον τομέα της υγείας ως Δήμος Τεμπών δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας, μία νέα δημοτική δομή, το ΚΕΠ Υγείας, που σκοπό έχει την προαγωγή υγείας των δημοτών μας και μάλιστα ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, την παραπομπή τους σε δομές υγείας.
Οι συνδημότες μας αγκάλιασαν αυτή τη δομή, αφού επισκέπτονται το ΚΕΠ Υγείας, που στεγάζεται στο πρώην Περιφερειακό Ιατρείο του Μακρυχωρίου, ώστε να επωφεληθούν των υπηρεσιών του.
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με Διαγνωστικά Κέντρα-Παρόχους Υγείας, διοργανώνει κάθε χρόνο ενημερωτικές ομιλίες και προληπτικές εξετάσεις σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο δήμος στην προαγωγή υγείας στο σχολείο, το ΚΕΠ Υγείας διοργάνωσε και υλοποίησε μία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για τη στοματική υγιεινή, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, με επισκέψεις οδοντιάτρων σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του δήμου.
Τέλος, ο Δήμος Τεμπών και το ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, τοποθέτησε σε όλα τα δημόσια κτίρια κάδους συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, σε μία προσπάθεια ανάπτυξης της κοινωνικής συνείδησης των δημοτών για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Δεν θα μπορούσε κανείς να μην αναφερθεί στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας του Δήμου Τεμπών -(ΔΟΠΑΠΕΠ), που είναι νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
Ένας οργανισμός που στηρίζει ως συνδιοργανωτής όλους τους συλλόγους του δήμου (πολιτιστικούς-αθλητικούς) σε διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται κατά καιρούς.
Στον ΔΟΠΑΠΕΠ ανήκει και η φιλαρμονική του δήμου που σήμερα απαρτίζεται από 25 μέλη, αλλά και η Μουσική Σχολή Τεμπών που απαριθμεί 120 παιδιά.
Ο ΔΟΠΑΠΕΠ έχει στην δικαιοδοσία του όλους τους αθλητικούς χώρους και τα 11 δημοτικά γήπεδα καθώς έχει αναλάβει την συντήρησή τους.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο οργανισμός είναι και οι πανδημοτικές γιορτές του δήμου όπως (κάστανου, αμυγδάλου, ελιάς, ακτινιδίου, κρασιού και αμπελιού Ραψάνης).
Επίσης διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων που αφορούν στην ημέρα του περιβάλλοντος, άλλες εκδηλώσεις για τις απόκριες, αλλά και αθλητικά δρώμενα όπως ποδηλατικοί- σκοπευτικοί αγώνες, αγώνες δρόμου, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ φιλαρμονικών, παραδοσιακών χωρών, φεστιβάλ με «θέα το Αιγαίο» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ.α
Ο Δήμος Τεμπών απέκτησε πολιτιστική ταυτότητα.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ραψάνης αποτελεί κόσμημα για το δήμο μας, καθώς έχει ενσωματώσει τα τελευταία χρόνια πολλαπλές δράσεις που στοχεύουν στην ευρύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Μάλιστα ανήκει στο δίκτυο βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Future Library- Φιούτουρ Λάιμπραρι» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ με συστηματική και αποτελεσματική προώθηση της παιδικής νεανικής βιβλιοθήκης τιμήθηκε από τον κύκλο του ελληνικού παιδικού βιβλίου.

Άλλη μια αξιόλογη βιβλιοθήκη της περιοχής μας είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελακίων, όπου διαθέτει 1.200 αξιόλογα βιβλία, κυρίως του 14ου , 16ου , 17ου και 18ου αιώνα μ.χ, ενώ το 2013 ιδρύθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο πρώην βιομηχανικό κτίριο.
Παραρτήματα βιβλιοθηκών υπάρχουν στο Μακρυχώρι, Καλοχώρι, Πυργετό και στους Γόννους. Όλο το δίκτυο βιβλιοθηκών που αναφέρθηκε εποπτεύεται από την Βιβλιοθήκη Ραψάνης που είναι η κεντρική.
Σημείο αναφοράς του πολιτισμού για τον Δήμο Τεμπών αποτελεί η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων, ίσως η μοναδική σε περιφερειακό δήμο, από τις λίγες που συναντά κανείς στην ελληνική επαρχία και η μοναδική στην θεσσαλική  ύπαιθρο. Αποτελείται από έργα που δώρισαν το ζεύγος Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου και εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2012.
Όλα αυτά τα χρόνια η Πινακοθήκη Γόννων παρουσίασε μια αξιοθαύμαστη δράση, ενώ τον τελευταίο καιρό με την φροντίδα του Συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης, αλλά και πολλών νέων εθελοντών, δίνει προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ως Δημοτική Αρχή και ως στάση ζωής γενικότερα δεν ανήκουμε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ασφυξία με την επιβολή νέων τελών.
Αντίθετα ανήκουμε σε εκείνους που πιστεύουν στη δημιουργία εσόδων από την προσέλκυση επενδύσεων στο δήμο μας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
Άποψή μας και θέση μας είναι ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα προέλθουν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.
Η οικονομική συγκυρία και η περικοπή των πόρων έστρεψε το ενδιαφέρον μας στη μοναδική χρηματοδοτική πηγή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Όλα αυτά τα χρόνια με υπομονή, επιμονή και με άριστο ανθρώπινο δυναμικό διοικητικό και τεχνικό, καταφέραμε να ωριμάσουμε, επικαιροποιήσουμε μελέτες και έργα που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 70 εκ. ευρώ.
Σε αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνονται έργα οδοποιίας, άρδευσης, αποχέτευσης, ύδρευσης, φραγμάτων, έργα αναπλάσεων, εξωραϊσμοί, ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση σχολείων, ανάδειξη θρησκευτικού –αρχαιολογικού –ιστορικού τουρισμού, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρήσαμε σε βελτιώσεις επαρχιακών δρόμων, αθλητικών έργων και υποδομών, καθαρισμούς ρεμάτων που είχαν να καθαριστούν 50 χρόνια, αντικαταστάσεις υδρευτικών δικτύων, δημοτικών κτιρίων κ.α.
Από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ» εξασφαλίσαμε πιστώσεις που αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ.
Όλα αυτά τα έργα που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης, δημοπράτησης, σχεδιασμού αναγράφονται σε ένα πολυσέλιδο έντυπο και καλό θα ήταν να έλθει σε γνώση και μελέτη όλων σας.
Χρειάζεται όμως - και εδώ είναι το παράπονο όλων των αυτοδιοικητικών- μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση προγραμμάτων και έργων.
Χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία, μικρότερη επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών, λιγότερες εν γένει παθογένειες.
Δεν μπορεί για παράδειγμα η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός των Γόννων, ένα τεράστιο έργο υποδομής να έχει ξεκινήσει η διαδικασία προέγκρισης και σχεδιασμού το τέλος του 2011 και καταφέραμε να έχουμε ανάδοχο του έργου μόλις πριν δύο.... ημέρες.
Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να «θεραπευτούν», γιατί η ταχύτητα των έργων θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, χρήματα στην τοπική οικονομία και κατ επέκταση έσοδα στο κράτος. Όλα αυτά βέβαια θα μας δοθεί η δυνατότητα και με αναλυτικό τρόπο να τα εκθέσουμε την επόμενη περίοδο, στο πλαίσιο της προεκλογικής μας επικοινωνίας.
Να εκθέσουμε τις προτάσεις, τις σκέψεις, αλλά και το όραμά μας, για την ανάδειξη και αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών.
Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που παραμένει στις προτεραιότητες μας και έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται με την εκπόνηση μελετών.                     
Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σας πω ότι είμαι υπερήφανος για την συνεργασία και την αποτελεσματικότητα όλων σας.
Είμαι υπερήφανος που σας γνώρισα. Που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια της αγαστής συνεργασίας, μια «χημεία», που μας επιτρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά, με ξεκάθαρη στόχευση την επίλυση των προβλημάτων.
Με όλους εσάς υπάρχει μια σχέση αμφίδρομη.
Και επειδή θεωρώ ότι αυτή στηρίχτηκε στην αλληλοεκτίμηση και την ειλικρίνεια, πρέπει να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια κατά την εκτέλεση του έργου μας υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις.
Εξάλλου λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι μένουν αμέτοχοι και άπραγοι.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κακή πρόθεση, σκοπιμότητες και δεύτερες σκέψεις.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που βρίσκεστε εδώ, που μας εμπιστεύεστε και μας δίνετε δύναμη για τη συνέχεια.
Σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας για να συνεχίσουμε αταλάντευτα το έργο μας.
Η δύναμή μας πηγάζει από τα μηνύματα εμπιστοσύνης και στήριξης που έρχονται καθημερινά από όλους του συνδημότες μας.
Σε αυτό λοιπόν το σημείο και σε αυτό τον τόπο θέλω να ανανεώσω τις υποσχέσεις μου σε εσάς που με τιμήσατε, να εγγυηθώ ότι με όλη μου τη δύναμη και ορμή θα επιδιώξω αυτός ο δήμος να έχει το καλύτερο μέλλον και να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για μια ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για μένα και την παράταξή μας που με τιμά να είμαι εκ νέου επικεφαλής της.                                  
Δημότες και δημότισσες
Ανακοινώνουμε επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά μας με τον συνδυασμό
«Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης»
Και ακριβώς με τις λέξεις του ονόματος μας διεκδικούμε εκ νέου τη Δημοτική Αρχή  σε συνεργασία, για μια πορεία που ήδη χαράξαμε, στην κατεύθυνση μιας ανάπτυξης που οραματιστήκαμε και διεκδικούμε.
Ο συνδυασμός μας αφήνει στην άκρη αντιπαραθέσεις, ξεπερνά τις αγκυλώσεις των κομμάτων και αυτό γιατί έχουμε ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργεί ο δήμος χωρίς αποκλεισμούς και σκοπιμότητες, χωρίς εξαιρέσεις.
Το κοινωνικό δίκαιο υπήρξε πάντοτε γνώμονας στις επιλογές μας.
Αντιμετωπίσαμε με ευαισθησία την καθημερινότητα του δημότη, εξαντλώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων μας, όταν επρόκειτο για επίλυση δημοτικών προβλημάτων.
Για το λόγο αυτό πρέπει να συμπορευτούμε.
Πρέπει να ονειρευτούμε μαζί και να δημιουργήσουμε πάλι νέα δεδομένα για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας.
•        Συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή να θέτουμε και να συνθέτουμε
•        Να ενώνουμε και να υπερασπιζόμαστε την κοινωνική συνοχή
Με την πείρα των προηγούμενων χρόνων γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε, και φυσικά εσείς γνωρίζετε πλέον καλύτερα από τον καθένα ποιον έχετε απέναντί σας.
Κρατάμε άσβεστη την ελπίδα, επειδή ακριβώς έχουμε: «ΟΡΑΜΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Η εκ νέου υποψηφιότητα μας τονίζω για μια ακόμη φορά είναι ανεξάρτητη, δεν επηρεάζεται από κόμματα και δεν στρέφεται γύρω από προσωπικές στρατηγικές.
Έχουν γίνει πολλά. Όμως δεν σταματάμε διότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, η βούληση από την δική μας πλευρά είναι δεδομένη και με την υποστήριξη όλων σας συνεχίζουμε απρόσκοπτα το έργο μας.
Ελπίζουμε, είμαστε αισιόδοξοι, χρειαζόμαστε την ενεργό συμμετοχή, σας θέλουμε αρωγούς στην προσπάθεια μας
Αυτός ο τόπος είναι ο τόπος μας!!!
Για το λόγο αυτό καταρτίσαμε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, έναν συνδυασμό ΝΙΚΗΣ που εκφράζει τις τοπικές κοινωνίες στο σύνολό τους και που έχω την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού ΣΗΜΕΡΑ από εδώ, από την κεντρική πλατεία των Γόννων, σε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση και σας ευχαριστούμε για αυτό από τα βάθη της καρδιάς μας!»


Τα ονόματα των υποψηφίων


Δ.Ε ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
1.    ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2.    ΓΚΟΛΑΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
3.    ΔΕΡΒΕΝΗ ΑΝΝΑ
4.    ΖΙΑΒΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
5.    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ –ΙΓΓΛΕΖΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ
6.    ΚΡΙΤΣΙΜΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7.    ΛΑΓΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8.    ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
9.    ΣΕΡΕΤΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
 
Δ.Ε ΓΟΝΝΩΝ
10.     ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11.     ΧΑΤΖΗ –ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΙΑ
12.     ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΥ – ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗ ΜΑΙΡΗ
13.     ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΘΩΜΑΣ
14.     ΤΣΙΟΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
15.     ΤΣΟΥΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
16.     ΝΤΟΥΡΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
17.     ΣΑΛΑΜΠΑΣΗ ΣΟΦΙΑ
18.     ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ
19.     ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
20.     ΜΑΛΙΧΟΒΑ ΖΩΗ
21.     ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
22.     ΤΣΙΟΥΡΒΑΣ ΗΛΙΑΣ
23.     ΤΑΣΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Δ.Ε  Κ. ΟΛΥΜΠΟΥ
24.     ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
25.     ΓΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
26.     ΖΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
27.     ΖΗΣΑΚΗ ΞΑΝΘΗ
28.     ΔΙΨΑΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
29.     ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑΤΑΣΑ
30.     ΛΑΙΝΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
31.     ΜΗΤΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
32.     ΜΠΟΥΖΕΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
33.     ΣΟΥΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
34.     ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
35.     ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
36.     ΒΡΑΚΑΤΟΥ ΒΑΙΑ
37.     ΛΙΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
38.     ΡΟΥΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
39.     ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
40.     ΤΖΙΓΚΟΥΡΑ –ΔΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
41.     ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
42.     ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
43.     ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
44.     ΡΟΥΠΑ ΖΩΗ
45.     ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
46.      ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
47.     ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
48.     ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
49.     ΚΛΑΔΙΣΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
50.     ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
51.     ΜΑΡΓΚΑ ΣΟΦΙΑ
 
Δ.Ε ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 
52.     ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
53.     ΖΑΡΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
54.     ΝΤΟΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
55.     ΜΙΧΟΥ-ΠΑΛΑΤΟΥ ΒΟΥΛΑ
56.     ΣΑΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
57.     ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
58.     ΜΠΕΛΟΓΙΑ-ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ
59.     ΚΑΚΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
60.     ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
61.     ΖΑΡΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
62.     ΚΟΥΤΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
63.     ΠΑΡΛΙΑΓΚΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
64.     ΔΑΡΔΑΚΟΥΛΗ ΝΙΚΗ
 
Δ.Ε ΝΕΣΣΩΝΑ
65.     ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
66.     ΖΑΜΠΕΚΑ ΜΙΝΑ
67.     ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
68.     ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
69.     ΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
70.     ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
71.     ΠΑΝΑΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
72.     ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
73.     ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
74.     ΔΟΞΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
75.     ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
76.     ΧΑΔΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
77.     ΔΟΞΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
78.     ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
79.     ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ ΑΦΕΝΤΙΑ
80.     ΚΑΤΣΙΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
81.     ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
82.     ΝΤΑΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
83.     ΑΓΓΕΛΗ ΛΙΤΣΑ(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
84.     ΒΟΒΟΥΣΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
85.     ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ ΒΑΣΩ
86.     ΝΤΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
87.     ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
88.     ΛΙΤΑΙΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
89.     ΣΕΒΔΑΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
90.     ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
91.     ΣΑΚΑΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
92.     ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
93.     ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ