Τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα τον Διευθυντή κ. Παναγιώτη Καλφούντζο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των διαδικασιών της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών λόγω της περσινής ακαρπίας, όπως και του Προγράμματος Δακοκτονίας του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Καλφούντζος, ενημέρωσε τον κ. Μανώλη ότι η Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας την τρέχουσα χρονική στιγμή διαμορφώνει την εικόνα της περσινής ελαιοπαραγωγής, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία. Η μέχρι τώρα διαμορφωμένη κατάσταση είναι ότι η ζημιά στην ετήσια παραγωγή ελιάς είναι πολύ μεγάλη.

Τα στοιχεία θα σταλούν στον τοπικό ΕΛΓΑ και η αρμόδια επιτροπή θα συντάξει το πόρισμα το οποίο θα στείλει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, οι υπηρεσίες διαμορφώνουν τον διεθνή διαγωνισμό ανάδειξης των εργολάβων δακοκτονίας, μια διαδικασία η οποία τα προηγούμενα 3 χρόνια δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί, καθώς ο προηγούμενος διεθνής διαγωνισμός προέβλεπε την ανάδειξη εργολάβων με τριετή (3) χρονική διάρκεια.

Τονίστηκε ότι, η υλοποίηση του διεθνή διαγωνισμού είναι χρονοβόρα διαδικασία, ενώ ο κ. Καλφούντζος διαβεβαίωσε τον κ. Μανώλη ότι οι υπάλληλοι της ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι απαραίτητες διαδικασίες τόσο για τις αποζημιώσεις στην περσινή ελαιοπαραγωγή, όσο και για τη δακοκτονία να ξεκινήσει έγκαιρα, προσδίδοντας τη μέγιστη ωφέλεια στους ελαιοπαραγωγούς.

Ο κ. Γ. Μανώλης σε σχετική δήλωσή του ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διαχρονική αγαστή συνεργασία τους και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τους αγρότες του Δήμου Τεμπών, ενώ επισήμανε τη συνεχή ετοιμότητά τους να διεκπεραιώνουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της νόσου Covid19, αλλά και της γενικότερης υποστελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών.