Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.  Από την έντονη βροχόπτωση υπέστησαν  μεγάλη ζημιά  αμύγδαλα, καρπούζια και βερύκοκα που είναι στη συγκομιδή.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο παραγωγός καρπουζιών κ. Παύλος  Σελιγκούνας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στις παραγωγές της περιοχής από την ένταση της βροχής και τα ορμητικά νερά των ρεμάτων που μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασέρνοντας και  καταστρέφοντας στο πέρασμα τους  καλλιέργειες.
«Πριν από ένα χρόνο είχαμε τα ίδια προβλήματα στην περιοχή. Το νερό που έπεσε μέσα σε 20 λεπτά ήταν πολύ και είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ρέματα και τα ορμητικά νερά να παρασύρουν και να καταστρέψουν καλλιέργειες. Η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη. Ενημερώσαμε τον ΕΛΓΑ και μας απάντησαν, ότι αύριο θα βρίσκονται στην περιοχή για μια πρώτη καταγραφή. Ενήμεροι είναι και στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Δήμο Τεμπών οι οποίοι δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα.

Ο δήμος μας παρέπεμπε στην περιφέρεια αλλά κανείς δεν φρόντισε να καθαριστούν τα ρέματα για να  μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να ακουστούμε και όποιος έχει την ευθύνη να την αναλάβει.  Η ζημιά δεν αναπληρώνεται και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην συμφωνία που έχω με σούπερ μάρκετ καθώς τα καρπούζια μου καταστράφηκαν».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών  Κώστας Κολλάτος παραδέχθηκε ότι η βροχή ήταν έντονη και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ευθύνη για αυτό που συμβαίνει φέρουν και οι ίδιοι οι παραγωγοί που πετούν διάφορα αντικείμενα στα ρέματα.  Αποτέλεσμα όταν βρέχει να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα και να εγκυμονούν κινδύνους για τους ανθρώπους και τις καλλιέργειες».
Σε ότι αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων, ο κ. Κολλάτος  επεσήμανε ότι «έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και έχει ξεκινήσει διαδικασία από την περιφέρεια Θεσσαλίας να καθαριστούν τα ρέματα της περιοχής. Υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να παραβλεφθούν αν  θέλουμε να μιλάμε για νόμιμες παρεμβάσεις».

ert.gr