Μανάδες όλων των ηλικιών και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν μια ιδιαίτερη εκδήλωση που οργάνωσαν από κοινού  η Διαχειριστική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων «Ζ. & Κ. Παπαδημητρίου» και η Μικτή Χορωδία Γόννων προς τιμή της Μητέρας.
Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο καλωσόρισμα-χαιρετισμό το μέλος της χορωδίας Ευαγγελία Φωτίου, η οποία έκανε και την παρουσίαση της εκδήλωσης, λέγοντας «Η εκδήλωση που θα παρακολουθήσετε έχει θέμα τη Μάνα. «Μάνα, με λέξεις, χρώματα, νότες». Η Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων και η Μικτή Χορωδία Γόννων, μέσα από κείμενα, ποιήματα, τραγούδια, έργα ελλήνων και ξένων εικαστικών, θα σας ταξιδέψουν στην πανανθρώπινη μορφή της μάνας, κοινή για όλους τους ανθρώπους, όπου γης, από την αρχή του κόσμου ως το σήμερα»..

Ακολούθησε  ομιλία  με θέμα «Η μάνα στην καλλιτεχνική έκφραση» από τον Δημήτρη Γουγουλιά, μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε :
«Χιλιοτραγουδισμένη  και πολυύμνητη η μορφή της μητέρας. Όχι μόνο η ποίηση και η μουσική, αλλά και ο  χρωστήρας και η σμίλη πρόσφεραν αριστουργήματα της τέχνης, για να την εξυμνήσουν. Πηγή ανεξάντλητης έμπνευσης, που χωρίς τη γλυκιά και ηρωική μορφή της σίγουρα ο κόσμος μας θα ήταν πολύ φτωχός.
….» Το θέμα της μητρότητας στις ποικίλες εκδοχές του διατρέχει τη νεοελληνική τέχνη, εμπλουτίζοντας καίρια με μορφές, νοήματα και αποχρώσεις την ελληνική ζωγραφική, γλυπτική και χαρακτική, κατά τον 19ο και τον 20ο  αιώνα.
….» Τελικά, και μέσα από την Τέχνη καταδεικνύεται το μέγεθος της αποστολής της Μητέρας, που με τη θαυματουργό δύναμή της κινεί το σύμπαν για την καλυτέρευση της ζωής, για την ευτυχία των παιδιών της, για την ηθικοποίηση της κοινωνίας, για την μεταλαμπάδευση του πολιτισμού μας και των παραδόσεών μας.
Σε όλες τις ευλογημένες μάνες του κόσμου, που είναι οι παιδαγωγοί της κοινωνίας, οι θεουργοί και οι στυλοβάτες της οικογένειας, που χωρίς αυτές δεν θα ανακαλύπταμε την ψυχή μας, σε όλες αυτές τις γενναιόδωρες ηρωίδες της καθημερινότητας, ευχόμαστε χρόνια πολλά!»
Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες κειμένων και ποιημάτων από τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γόννων  ως εξής :
«Τραγούδι για τη μητέρα μου» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, από τον Κώστα Παπαδούλη,
«Μάνα και Γιος» του Νικηφόρου Βρεττάκου από την Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου,
«Το τραγούδι της μάνας» του Ζαχαρία Παπαντωνίου από την Ελένη Χατζή,
Απόσπασμα από το διήγημα «Το Σπίτι μου» της Διδώς Σωτηρίου από την Μαίρη Παπακανάκη-Πανδρεμμένου,
«Η μάνα μου, μου ‘μαθε» ποίημα από τα ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας, από την Φανή Μποντίνου-Σερίφη,
«Στην Μητέρα του» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από την Αθανασία Δούκα,
«Το ψωμί της μάνας μου» του Μαχμούτ Νταρουίς, από την Ευγενία Ιωαννίδου-Χριστοδούλου,
Απόσπασμα από το ποίημα «Ο Ορέστης» του Γιάννη Ρίτσου, από την Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά,
Απόσπασμα από το διήγημα «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου  Καζαντζάκη,  από την Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή.
Ακολούθησε προβολή βίντεο με έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών εμπνευσμένα από τη Μάνα, του Δημήτρη Γουγουλιά.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από μέλη της Μικτής Χορωδίας Γόννων υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου, Πόπης Τσόκανου. Τραγούδησαν οι : Γαϊτάνου-Γουγουλιά Φλώρα, Δαδά Αγγελική, Δούκα Αθανασία, Ιωαννίδου-Χριστοδούλου Ευγενία, Καλαμάρα-Μπέλτσιου Ελένη, Μποντίνου-Σερίφη Φανή, Παπαδούλης Κώστας, Τσιρονίκου-Καλογρή Θεοδώρα, Φωτίου-Τσιούρβα Ευαγγελία και Χατζή Ελένη.
•    Στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια για τη Μάνα των Χατζηδάκη, Σπανού, Μαρκόπουλου, Κραουνάκη, Λουδοβίκου των Ανωγείων, Νικολάου, κ.ά.