Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στο Δήμο Τεμπών και στην τοπική κοινότητα Γόννων η Εορτή των Θεοφανείων.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου ,του βουλευτή της Ν.Δ κ.Μάξιμο Χαρακόπουλο ,εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Νικόλαο Λίουπα,του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μιχάλη Καρατέγο,του περιφερειακού συμβούλου κ.Νικόλαου Πουτσιάκα,του πρώην Δημάρχου Γόννων κ.Αναστάσιο Τόλιο,ακόμη παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Τεμπών κ.Γεώργιος Μανώλης,οι αντιδήμαρχοι κα Γεωργία Τσιόπα,Αστέριος Σαΐτης ,Ιωάννης Αργυρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γεώργιος Νικολάου,Δημήτρης Τσέτσιλας ,Χρήστος Τσούγιας ,Θωμάς Τζέκας,Αθανάσιος Καραναστάσης, Δημήτρης Μαιμάρης,Κώστας Νταφούλης,ο Διοικητής του Α.Τ Τεμπών κ.Προκόπης Χαρισμανίδης,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δ.Τεμπών κ.Λάμπρος Ζάρρας ,ο πρόεδρος τοπικής Κοινότητας Γόννων κ.Γεώργιος Μπανιώρας,Ελάτειας κ.Αντώνησο Γκανάτσιο μέλη τοπικών συμβουλίων , εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων  πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη γέφυρα του χωριού, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού.

Όπως επίσης εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των νέων παιδιών του χωριού  που αψήφησαν το κρύο και με γενναιότητα βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό και να λάβουν τη Χάρη Του.

Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία τα δρώμενα «Λουγγατσιάρια», που ετοίμασαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Επίσης με επισημότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυχωρίου, Συκουρίου και Κάτω Ολύμπου.