Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση της  μουσικής παράστασης - οπερέτας  «Μαγική  φλογέρα» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου, στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου από τους μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου Συκουρίου.
Η παράσταση – οπερέτα διακωμωδούσε τα αποτελέσματα των ψεύτικων υποσχέσεων που δίνουν οι δήμαρχοι στους πολίτες. Οι   μικροί μαθητές - ηθοποιοί του σχολείου παρουσίασαν με επιτυχία, το ομώνυμο έργο της  Χριστίνας Μάνια. Την επιμέλεια της όλης παράστασης είχε η μουσικός του σχολείου Βάσω Κουγιάννη, με τη βοήθεια των δασκάλων Νάκα Ηλία , Κατερίνας Δαούλα, Τάσο Τζιούρα και με την αμέριστη συμπαράσταση της διευθύντριας του σχολείου Δήμητρας Τσουρέλη.
Την παράσταση παρακολούθησαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος της δημ. κοινότητας Γιώργος Καλότυχος, ο τοπικός σύμβουλος Αθ. Νούλας, οι δημοτ. σύμβουλοι Κώστας Νταφούλης και Γιώργος Νικολάου, η τέως Πρόεδρος Συκουρίου Μαργαρίτα Παπαζαχαρία, γονείς και κηδεμόνες.
Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μανώλης αναφέρει. « Ήταν μια καταπληκτική παράσταση η οποία αποδόθηκε από του μικρούς μαθητές με απόλυτη επιτυχία. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στη μουσικό που επιμελήθηκε την όλη θεατρική παράσταση, τους δασκάλους, την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Συκουρίου και φυσικά τους γονείς. Εύχομαι η προσπάθεια παρουσίασης θεατρικών παραστάσεων να συνεχιστεί και να τύχει ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών».