Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και αμέριστο ενδιαφέρον για τα περίφημα σταμπωτάτου Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση στο πλαίσιο της λαογραφικής εβδομάδας, που διοργανώνει η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών και το Πρόγραμμα Προαγωγής αυτοβοήθειας –Ξενώνας Ραψάνης του Α.Π.Θ. για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Ραψάνη, την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στην  Πλατεία της  Ραψάνης .

Η Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού μας μίλησε και μας ταξίδεψε στα παραδοσιακά σταμπωτά: Από τον Τύρναβο στο Λαογραφικό ιστορικό Μουσείο Λάρισας, δείχνοντας στο κοινό και κάποια από τα αριστουργήματα της συλλογής του μουσείου εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. 

Στο εργαστήριο που ακολούθησε με θέμα: Μαθαίνουμε την τέχνη του χειροποίητου σταμπωτού η ανταπόκριση των μικρών παιδιών ήταν εντυπωσιακή, καθώς οι συνεργάτες της κ. Καλοκαιρινού βοήθησαν τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους σταμπωτά.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Λ. Ι. Μ. Λάρισας και το Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης.

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Τοπική κοινότητας Ραψάνης κ. Ζήλος Δημήτρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης κ. Γεροβασίλη Αγγ., η πρόεδρος του Μορφωτικού συλλόγου Ραψάνης κ.Γαζέτα Πόπη, η δημοτική σύμβουλος κ. Κωστή Μαρία.

Οι λαογραφικές δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι 30 Ιουλίου.