To Σάββατο το απόγευμα στους Γόννους πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 7ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς του δήμου Τεμπών, στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Γόννων.

Τον συντονισμό της Εσπερίδας είχε ο κ. Λιακατάς Αθανάσιος, MSc γεωπόνος της ΔΑΟ Λάρισας και ξεκίνησε με ένα  σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Τεμπών κ. Μανώλη και συνεχίστηκε, με ενδιαφέρουσες ομιλίες των συμμετεχόντων αξιόλογων επιστημόνων:

Δρ. Χρ. Τσαντήλας, τακτικός ερευνητής, τ. Δ/ντης του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας με θέμα

"Διαχείριση υποπροϊόντων επεξεργασίας της Ελιάς ".

MSc Παν. Βούρος, Περιβαλλοντολόγος του Τμήματος Περιβάλλοντος Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέμα "Η διαχείριση των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας: Καλές Πρακτικές ".

Δρ. Ιωαν. Βαγγέλας, Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα "Ελιά, Φυτοπαθογόνα, Φυτοπαθογόνα Καραντίνα: Έλεγχος και Αντιμετώπιση"

Την εσπερίδα παρακολούθησαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης,  οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Καραναστάσης, Μητσογιάννης και Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σίμος, Τόπη, Σαΐτης και Κοντογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Κρικώνης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Γόννων και Ιτέας κ.κ. Μπανιώρας και Βλαχοστέργιος αντίστοιχα,  πρόεδροι συλλόγων, φορέων, παραγωγοί και πλήθος κόσμου.

Μετά την λήξη  της εσπερίδας στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα.