Σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου και αύριο  Κυριακή 26 Νοεμβρίου διοργανώνεται η 5η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στο Δήμο Τεμπών. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο κτίριο του παλιού δημοτικού σχολείου Γόννων στην πλατεία του χωριού .

Σήμερα Σάββατο και ώρα 07:00 το απόγευμα θα υπάρξει εσπερίδα  για τους αγρότες στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου ενώ αύριο  26 του μήνα  και ώρα 12:00 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση με πολιτιστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου .

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων καθώς και απο την σχολή ΕΠΑΣ -ΟΑΕΔ μαθητείας Λάρισας (τμήμα μαγειρικής τέχνης.)

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :

 Σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 το απόγευμα .

Α)Δρ Τσαντήλας Χρήστος Γεωπόνος - ερευνητής-Διευθυντής Ινστιτούτου βιομηχανικών και κτηνοτροφικών φυτών Λάρισας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ.

" Επίδραση των πυρκαγιών στο έδαφος"

Β)Δρ Δημήτριος  Σταυρίδης Προϊσταμενος Τμήματος ποιοτικού  και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας  - Περιφέρεια Θεσσαλίας.

" Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασίας στην Ελιά"

Γ) Χαρουντάκης Ιωάννης Γεωπόνος-" Το κυκλωκονιο της Ελιάς"

Δ) ΜSc. Αθανάσιος  Λιάκατας Γεωπόνος- Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικου Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια     Θεσσαλιας.            

"Ή Συνταγογράφηση στο πλαισιο 

της Εμποριας Γεωγραφικών Φαρμακων"

Ε) MSc. Βασιλική Παπατζέλου  Γεωπόνος- Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλιάς

"Ομάδες Παραγωγών και Ελαιοκομικό μητρώο"

Αύριο Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 .

Α)Έναρξη εκδήλωσης.

Β)Χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών 

κ.Κώστα Κολλάτου .

Γ)χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστού .

Δ)Χαιρετισμοί επισήμων .

Ε)Ομιλία Ή καλλιέργεια της ελιάς στο Δήμο μας απο τον Προϊστάμενο  του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπων κ.Σπυρίδων Μπετχαβέ .  

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων .

Συνδιοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε Λάρισας - ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών .