«Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», τα πρακτικά του 3ου Ιστορικού Συνεδρίου Ραψάνης παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης. Το 3ο Ιστορικό Συνέδριο «Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», διεξήχθη στη Ραψάνη  τον  Ιούλιο  του 2018, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και  υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, ο οποίος και  χρηματοδότησε την έκδοσή τους βιβλίου
Την παρουσίαση των Πρακτικών έκαναν η κ. Αρχοντούλα Αναστασιάδου, Αρχαιολόγος, ο κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και ο κ. Χρήστος Ντάμπλιας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου κα Καλλιόπη  Γαζέτα ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος.
Ο κ.Κολλάτος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: "Να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε ,θα πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας τον πολιτισμό μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά αυτό το ρόλο έρχεται να αναδείξει η έκθεση των πρακτικών του 3ου ιστορικού  συνεδρίου.
Η Ραψάνη ειναι ενα απο τα ιστορικότερα  χωριά του δήμου μας και έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή του Κάτω Ολύμπου εδώ και αιώνες .
Ο Δήμος Τεμπων τιμά έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια και κάθε προσπάθεια που γίνεται στην προβολή της ιστορίας ενός τόπου και των ανθρώπων του πάντα μέσα στα πλαίσια τον αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας .Εκδηλώσεις σας την  σημερινή  αναδεικνύουν τον πολιτιστικό χαρακτήρα της Ραψάνης την πλούσια παράδοση τα ήθη και τα έθιμα και την εγρήγορση των φορέων.
Συγχαρητήρια στους συντελεστές της εκδήλωσης στον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη."