Στο πλαίσιο της 15ης γιορτής ακτινιδίου που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύρικο με την αυλαία να πέφτει σήμερα το πρωί της Κυριακής  στην κεντρική εκδήλωση  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος πραγματοποίησε την παρακάτω δήλωση:

"Πυργετός και Αιγάνη είχαν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο καρπός του ακτινιδίου είναι ένα εξαίσιο προϊόν που ενισχύει την υγεία του ανθρώπου, λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του και βοηθά στην ανταγωνιστικότητα της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Επίσης συμβάλλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια καθώς και στον πρωτογενή τομέα.

Με την γιορτή ακτινιδίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο δίνουμε αρκετή προβολή και δημοσιότητα στο να βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση και αναγνώριση το προϊόν.

Ως πρώην Δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια είμασταν δίπλα στους παραγωγούς,στον συνεταιρισμό και στην ομάδα παραγωγών και πετύχαμε αυτό που λέμε ολοκληρωμένη διαχείρηση ακτινιδίου, βλέπαμε  κάθε χρόνο τις στρεμματικές εκτάσεις να αυξάνονται και τις υπάρχουσες ομάδες παραγωγών να προοδεύουν, να μεγαλώνουν και να σχεδιάζουν πέρα από την παραγωγή, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Επί  θητείας μας στηρίξαμε τις δράσεις,ενισχύσαμε τις υποδομές εκπονήσαμε και επικαιροποιήσαμε νέες μελέτες για την καλύτερη στήριξη στον αγρότη παραγωγό.

Για την παράταξη μας εξάλλου πάντα σύνθημα μας ήταν η ανάπτυξη και η ανάκαμψη θα έρθει μέσα απο τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας και δράσης και άμεσης απόδοσης.

Τελος ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές τις εκδήλωσης για την διοργάνωση της 15η γιορτής ακτινιδίου,την Περιφέρεια Θεσσαλίας τις τοπικές κοινότητες Πυργετού -Αιγάνης,τις ομάδες παραγωγών,τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού με το χορευτικό τμήμα, τους παραγωγούς οπως επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και τους επισκέπτες που παραβρέθηκαν αυτό το διήμερο στην 15η γιορτή ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης."