Mε τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γ. Χατζηνικολάου συναντήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στα εγκαίνια της «Βιοαέριο Τεμπών».

Ο Δήμαρχος Τεμπών κατέθεσε σειρά επιχειρημάτων επισημαίνοντας την ανάγκη το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Πυργετό να παραμείνει στην περιοχή εξυπηρετώντας τους χιλιάδες πελάτες του και λειτουργώντας μάλιστα περισσότερες των δυο ημερών όπως  συμβαίνει σήμερα .
Αναλυτικά ο κ. Κολλάτος δήλωσε:
"Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγωνίας των συνδημοτών μου, επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου αγωνία για την υπολειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό.   Το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί δύο φορές εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Παρασκευή), ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα ιθυνόντων οδεύει προς ουσιαστική κατάργηση. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο κληθήκαμε και καλούμαστε να εξυπηρετούμε.
Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οποιαδήποτε απόφασή σας να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:
Το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό, εξυπηρετεί περισσότερα από 20 Δημοτικά Διαμερίσματα (Πυργετός, Ραψάνη, Αιγάνη, Κρανιά, Παραλία Αιγάνης, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Παραλία Κουλούρας, Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Σ.Σ. Ραψάνης, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παλαιοί Πόροι, Παλαιός Παντελεήμονας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Γόννοι, Αμπελάκια κ.α.).
Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 20.000 πολίτες, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της ύπαρξης των παραλιών και του εποχικού πληθυσμού υπερβαίνει τους 60.000 κατοίκους.
Η  μη εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος έχει  επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων (Τεμπών, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου). Η αναστάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματογράφησης του Δήμου Τεμπών και έδρα του κτηματολογίου έχει επιλεγεί ο Πυργετός λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου καταστήματοςτης Τράπεζας Πειραιώς.
Το κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, ελιά, κρασί, αμπέλι, κάστανο αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της παραλίας και των τουριστικών καταλυμάτων. Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός του διπόλου αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια της ύπαρξης δομών και υποδομών που εξυπηρετούν τους κατοίκους, ενισχύουν την συγκράτηση του πληθυσμού και τονώνουν την τοπική οικονομία.
Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Τράπεζας σας για τις οικονομικές κινήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, του Κληροδοτήματος Σαρακατσάνη, και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του και  πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός".