Ο συνδυασμός «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» του Δήμου Τεμπών με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο εξέδωσε ανακοίνωση για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών στη γέφυρα των Τεμπών.

Αναλυτικά:

"Επανερχόμαστε σε ένα θέμα που η παράταξη μας έθεσε πρόσφατα και αφορούσε την συντήρηση και την ολοκλήρωση των εργασιών της γέφυρας Τεμπών στην παλιά Ε.Ο .

Με νέα ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρίας η περαίωση των εργασιών τοποθετείται στα τέλη Οκτωβρίου. Μάταια περιμέναμε κάποιες  αντιδράσεις  της Δημοτικής Αρχής καθώς τα μειωμένα αντανακλαστικά της, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις δημοτών, επισκεπτών και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.

Τα τέλη Απριλίου, που ήταν η αρχική πρόβλεψη ολοκλήρωσης του έργου ,έγιναν λόγω κορονοιού  τέλη Ιουνίου, τέλη Αυγούστου και τώρα τέλη Οκτωβρίου και βλέπουμε...

Αλήθεια οι συμβάσεις ανακατασκευής της γέφυρας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας προασπίζει μόνο τα συμφέροντα της εταιρείας;

Και αν το Ελληνικό Δημόσιο κρατάει μια στάση συγκατάβασης προς την παραχωρησιούχο  δεν έπρεπε να υπάρξει σθεναρή αντίδραση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής  και να απαιτούσε ταυτόχρονα να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία τις εκκρεμότητες  που υπάρχουν στο Δ. Τεμπών;

Για να γίνουμε σαφείς:

Εκκρεμότητα 1η΄:

Επιτακτική ανάγκη να παραδώσει η κατασκευάστρια εταιρία την μελέτη κατασκευής του ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού. Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης τον Ιανουάριο του 2017 ,η κοινοπραξία θα έπρεπε να παραδώσει τη μελέτη στο αρμόδιο Υπουργείο μέχρι το τέλος Αυγούστου του ιδίου έτους, ώστε να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του πλήρους κόμβου ως νέο έργο, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αναλογικών διοδίων.

Εκκρεμότητα 2η΄:

Όπως γνωρίζετε υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση – σχέδιο για την ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών.  Το όραμα μας αποσκοπεί στο να αναδειχτεί ο πλούτος της και από τόπος διέλευσης να γίνει τόπος προορισμού. Τον Σεπτέμβριο του 2018 με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε τη δωρεά των αναγκαίων μελετών από την παραχωρησιούχο.

Έκτοτε και αφού μεσολάβησαν οι  αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές τον Μάιο και Ιούνιο του 2019, δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα και θα έπρεπε όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή του Δ.Τεμπών   να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πιέσει περισσότερο τους αρμόδιους για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Η αδράνεια που επιδεικνύει η Δ. Αρχή αποδεικνύει περίτρανα  ότι δεν την ενδιαφέρει η αναπτυξιακή πρόταση της Κοιλάδας των Τεμπών.

Κοντολογίς κύριοι της Δ. Αρχής , επιβάλλεται να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις καθυστερήσεις επισκευής της γέφυρας Πηνειού προς τους Δημότες και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και να πιέσετε την κατασκευάστρια εταιρία τόσο για την ολοκλήρωση του εργασιών,  όσο και για τις συμβατικές υποχρεώσεις της σχετικά με την παράδοση των μελετών που προαναφέραμε."