Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης κ. Κώστας Κολλάτος απαντάει στον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη.

"Σχετικά με την απολογία - αποτυχίας της Δημοτικής Αρχής με το υποκατάστημα μα της Τράπεζα Πειραιώς στην Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου επισημαίνουμε:

Είναι πλέον φανερό σ´όλους τους Δημότες του Δήμου Τεμπών οτι μέλημα της Δημοτικής  Αρχής,ηταν και είναι να μη γίνεται συζήτηση για τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές της.

Η τακτική τους ασυναγώνιστη: «Δεν πρέπει οι δημότες να εστιάζουν στις πολιτικές τους πράξεις και στη διαχείριση σύνθετων προβλημάτων».

Ειναι εμφανής ακόμη η αδυναμία της να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές του Δήμου,ενώ η ανικανότητα και οι ανασφάλειες της την οδηγούν στο βούρκο της παραπολιτικής.

Βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία.

Αποσκοπεί να κρύψει την ολιγωρία της,την αλαλία της,την αδράνεια της σε κρίσιμα ζητήματα οπως αυτό της Τράπεζα Πειραιώς στο Συκούριο που οδηγεί στην αποδυνάμωση και μοιραία στην αδυναμία στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Σας ενοχλεί βέβαια που ασκούμε τον θεσμικό μας ρόλο καθώς επισημαίνουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες σας,καταθέτοντας και τις ανάλογες προτάσεις.

Πρέπει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία της μακροσκελούς απολογίας-αποτυχίας του Δημάρχου.

Πρώτον,η επιλογή του τραπεζικού καταστήματος πραγματοποιήθηκε μετά απο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση,με πλήρη διαφάνεια,ανοίγοντας κλειστές προσφορές (9) συνολικά Τραπεζικών Ιδρυμάτων μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας του Δ.Τεμπών.

Επιλέχθηκε το πιστωτικό ίδρυμα επαναλαμβάνω από το ΔΣ με βάση την μεγαλύτερη προσφορά επιτοκίου εκείνη την περίοδο.

Λειτουργήσαμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και επομένως δεν προκύπτει καμμία προώθηση Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή σε αντίθεση με ΕΣΑΣ που με την ανάληψη των καθηκόντων σας,επιχειρήσατε την μεταφορά των διαθεσίμων κεφαλαίων που βρήκατε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ,χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς ενημέρωση του ΔΣ, χωρίς καν να διασφαλίσετε την λειτουργία του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος στο Δήμο μας.

Σ´οτι αφορά την τοποθέτηση ΑΤΜ σε Μακρυχώρι και Γόννους ,απευθυνθήκαμε πρώτα στην Τράπεζα Πειραιώς ζητώντας την ενίσχυση των (2) Δημοτικών διαμερισμάτων.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι επιστολές μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας τις οποίες μπορείτε να τις αναζητήσετε στα αρχεία του Δήμου.

Αφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν κατέστη δυνατή η εγκατάσταη ΑΤΜ από την Τράπεζα Πειραιώς,απευθυνθήκαμε στην EUROBANK,η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα τοποθέτησε τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών σε Μακρυχώρι και Γόννους,ικανοποιώντας ενα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Ουδεμία ένσταση της τότε αντιπολίτευσης,οπως ισχυρίζεστε σήμερα δεν υπήρξε.

Αδιάψευστος μάρτυρας,οι φωτογραφίες που μας κατηγορείτε οτι «καμαρώνουμε» οπου εμφανίζονται οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυχωρίου και Γόννων που ανήκουν στην δική σας παράταξη που οχι μόνο δυσανασχέτησαν αλλά εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση του εγχειρήματος μας.

Δεύτερον αποκρύπτετε επιμελώς στην επιστολή σας ότι ο Δήμος Τεμπών χρησιμοποιούσε τα καταστήματα της Τράπεζα Πειραιώς για τις οικονομικές κινήσεις της ΔΕΥΑΤ,του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και του κληροδοτήματος Σαρακατσάνη.

Οι κινήσεις των ανωτέρω Νομικών Προσώπων υπήρξαν εφάμμιλες των συνναλαγών του Δήμου.

Τρίτον κάνετε αναφορά για το υποκατάστημα μα της Τράπεζα Πειραιώς στον Πυργετό.

Ακούστε κ.Μανώλη, η πρώην Δημοτική Αρχή κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες από το 2016 που πρωτοεμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα να διατηρήσει σε λειτουργία το κατάστημα μέχρι το τέλος της θητείας μας(31-8-2019).

Από τον Μάιο του 2019 που αναδειχθήκατε νέος Δήμαρχος σε ποιές ενέργειες προβήκατε για την αποφυγή του κλεισίματος του εν λόγω τραπεζικού καταστήματος;

Είτε σας αρέσει ,είτε όχι επί θητείας μας λειτουργούσαν στο Δ.Τεμπών (2) τραπεζικά υποκαταστήματα και (2) ΑΤΜ.

Τέταρτον αφήνετε υπονοούμενα για σκοπιμότητα προώθησης της Τράπεζα EUROBANK.

Σας πληροφορώ λοιπόν ,οτι ουτε μέτοχος της Τράπεζας υπήρξα,ουτε καμμία επαγγελματική-υπαλληλική σχέση ειχα μαζί της.Η μόνη μου συνεργασία έχει να κάνει με την σύναψη στεγαστικού δανείου -πολύ πρίν εκλεγώ Δήμαρχος-οπως συμβαίνει και με  την πλειονότητα των πολιτών της χώρας.

Στο διά ταύτα λοιπόν:

Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες σας κκ της Δημοτικής Αρχής.

Πρέπει να κατανοήσετε οτι ΕΣΕΙΣ,εχετε τώρα την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου και σταματήστε να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση.

Δυστυχώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλετε  στην μακροσκελή σας ανακοίνωση ,ειστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και κύριος υπεύθυνος του κλεισίματος του υποκαταστήματος στο Συκούριο.

Συνηγορήσατε με την απραξία,την αφωνία και την αδράνεια σας στην αποδυνάμωση των δομών,δημιουργώντας παράλληλα δυσάρεστες καταστάσεις τοσο στους δημότες όσο και στούς επαγγελματίες του Δήμου.

Προσπαθείστε τουλάχιστον μέσα από την σύνθεση προτάσεων που έχουν κατατεθεί και επιδιώκοντας ταυτόχρονα την πολιτική συναίνεση ,να βρεθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήσατε."