Ο Δήμος Τεμπών ενημερώνει τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα εκδήλωσης των υψηλών θερμοκρασιών θα διατεθούν δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες σε κάθε δημοτική ενότητα προκειμένου να προσφεύγουν οι πολίτες εφόσον χρειαστεί: 

- Στη Δ.Ε. Μακρυχωρίου, η αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων (Επικοινωνία: κα Καραπάνου Άννα, 6978317879)

- Στη Δ.Ε. Γόννων, το δημοτικό κατάστημα Γόννων (Επικοινωνία: κ. Μπανιώρας Γεώργιος, 6932813318)

- Στ Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, το δημοτικό κατάστημα Πυργετού (Επικοινωνία: κ. Λαΐνας Αθανάσιος, 6973744587)

- Στη Δ.Ε. Νέσσωνος, το δημοτικό κατάστημα Συκουρίου (Επικοινωνία: κ. Γκουντής Μιχαήλ, 6932401560)

Παράλληλα, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής
γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.