Ο Δήμος Τεμπών προετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι Διακοπών στη Θάλασσα και στο Βουνό γεμάτο από χαρά και ψυχαγωγία.
Το 4ο καλοκαίρι Θάλασσας Πολιτισμού Αθλητισμού Εθελοντισμού ενσωματώνει μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα παράλια και όχι μόνο του Δήμου Τεμπών.
Φέτος για πρώτη φορά οργανώνεται ένα δίκτυο συνεργασίας και συμπράξεων που έχει ως στόχο την καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των γειτονικών περιοχών. Με αφετηρία τα Μεσάγκαλα, το Καστρί Λουτρό, η Κουλούρα και η Αιγάνη κάνουν την αρχή για μια νέα και ανοιχτή πηγή επικοινωνίας. Πρόθεση των φετινών εκδηλώσεων είναι να εμπλουτίσουν τις καλοκαιρινές μας διακοπές με υπαίθριες στο φυσικό τοπίο αθλητικές δράσεις και διαδρομές, θεματικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βραδιές ψυχαγωγίας στην παραλία, διασκεδαστικούς διαγωνισμούς, επιλεγμένες συναυλίες και χορό, συνταγές και μαγειρική από τις γυναίκες της περιοχής, θέατρο για όλους και πολλά άλλα δρώμενα ανοιχτά και δωρεάν προς το κοινό.
Εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες των προηγούμενων θεματικών καλοκαιριών και σε διάλογο με φορείς και πολίτες επιδιώκεται η σύμπραξη φορέων και πολιτών. Πρόθεσή μας είναι οι ποιοτικές διακοπές, η επίτευξη συνεργασιών, η συμμετοχικότητα  και η γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του. 
Το  πρόγραμμα του 4ου καλοκαιριού Θάλασσας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού (Ιούλιος-Αύγουστος 2016) οργανώνεται σε μια δημιουργική συνεργασία της Ομάδας Πολιτισμού Μεσαγκάλων με σημαντικούς υπερτοπικούς και τοπικούς φορείς.
Ο κορμός του προγράμματος παρουσιάζεται παρακάτω αφήνοντας, όπως κάθε χρόνο, ορισμένα περιθώρια προσθηκών που προτείνουν και σχεδιάζουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές δίνοντας σε αυτή τη γιορτή το χαρακτήρα του ζωντανού κυττάρου για τον τόπο.
Σημειώνεται ξανά ότι και φέτος η είσοδος και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν υποστηρίζοντας ουσιαστικά την εθελοντική δράση.