Πραγματοποιείται σήμερα στη μία το μεσημέρι η τελετή των εγκαινίων ενώ αύριο παραδίδεται κανονικά στην κυκλοφορία ο αυτοκινητοδρόμος Μαλιακός – Κλειδί, δηλαδή το νέο τμήμα της ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Τεμπών-Παντελεήμονα. Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστούν ακόμη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο αλλά και η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. 

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2. Mε τον νέο δρόμο αυξάνεται η ασφάλεια της μετακίνησης, ενώ μειώνεται κατά 20 λεπτά ο χρόνος διέλευσης από την περιοχή των Τεμπών. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 3 δίδυμες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ., 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, 17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας, 22 γέφυρες και αρκετά τεχνικά έργα. 

Πέρα από την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν μέσω των διοδίων οι οδηγοί, το γεγονός είναι ότι στην περιοχή μας οι μεταφορές αναβαθμίζονται και μια νέα πραγματικότητα δημιουργείται για όλους. Ουσιαστικά με την ολοκλήρωση του έργου μετατρέπεται το τελευταίο, πραγματικά επι- κίνδυνο και νευραλγικό σημείο της οδικής σύνδεσης Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σε ασφαλή αυτοκινητόδρομο, σ' ένα έργο τεράστιας εθνικής σημασίας με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για ολόκληρη τη χώρα. Με την παράδοση του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου κανένα από τα 503 χλμ. της διαδρομής Αθηνών – Θεσσαλονίκη δεν θα βρίσκεται επί τμήματος της παλαιάς εθνικής