Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας ,για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του αναδόχου και του Δ.Τεμπών,με διακριτό τίτλο: «Προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας Δημοτικού  Σχολείου Μακρυχωρίου».

Πραγματικά ενα σημαντικό έργο σχολικών υποδομών,το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων ,καθώς και των δημοτών της ΔΕ Μακρυχωρίου.

Επειδή θεωρούμε οτι πρέπει κάποια στιγμή να αποδίδονται τα του«Καίσαρος τώ Καίσαρι»θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του εργου.

Πρώτο βήμα αποτέλεσε η έγκριση του κτιριολογικού από  τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και του Δ.Τεμπών,μετά την εγκριση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Μια πολύμηνη και πολύπαθη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το 2017.

Δεύτερο βήμα,η σύνταξη των απαραίτητων μελετών και η εγκριση τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ.Τεμπών.Μια διαδικασία που υλοποιήθηκε το 2018 με την αμέριστη συμπαράσταση του κ Περιφερειάρχη και των εμπλεκομένων φορέων,παραδίδοντας ένα ώριμο έργο έτοιμο προς χρηματοδότηση.

Τρίτο βήμα η κατάθεση πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του 2018 στό πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι,μετά την ανάλογη πρόσκληση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Επόμενο βήμα η ενταξη τού εργου τον Απρίλιο του 2019.

Μια ένταξη αναμενόμενη καθώς ο Δήμος μας κατέθεσε από τους πρώτους ΟΤΑ πρός αξιολόγηση την εν λόγω πρόταση που χαρακτηριζόταν από πλήρη ωριμότητα.

Στη συνέχεια μεσολάβησαν οι Δημοτικές και οι Εθνικές εκλογές του 2019 και η νέα Δημοτική Αρχή δημοπράτησε ως οφειλε το συγκεκριμένο έργο με την ανάληψη των καθηκόντων της.

Σημασία εχει οτι μετά από πολλές προσπάθειες υλοποιείται ενα σημαντικό έργο.

Ως Δημοτική παράταξη δηλώνουμε την ικανοποίηση μας για την συγκεκριμένη εξέλιξη,εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες σ´ολους οσους συνέβαλλαν στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του Δήμου μας.