Η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» του δήμου Τεμπών με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην συνεχιζόμενη απαράδεκτη κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στους παράδρομους που διασχίζουν το δήμο Τεμπών, όπως τονίζει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Σαν αντιπολίτευση έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στους παράδρομους  που διασχίζουν το δήμο Τεμπών. Πολλά τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον δρόμο από το ύψος του κόμβου Γυρτώνης μέχρι το ύψος της Κάτω Αιγάνης, σε ένα στενό παράδρομο δεκάδων χιλιομέτρων, από τους πιο επικίνδυνους της Ελλάδας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με κακοτεχνίες , πολλές κάθετους εισόδους και εξόδους και  με μεγάλη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων,(νταλίκες) γιατί οι οδηγοί  θέλουν να αποφύγουν τα μετωπικά διόδια του Μακρυχωρίου . 

Τελευταία πρόσφατο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Ευαγγελισμού, όπου στον παράδρομο ανετράπη Φορτηγό που μετέφερε λαχανικά, ευτυχώς χωρίς θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές. 

Και ερωτώ:

- Γιατί τόση απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή;

- Πρέπει να θρηνήσουμε  θύματα για να γίνει κάτι;

- Γιατί ενώ έχει ψηφισθεί νόμος απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων από τους παράδρομους ο νόμος δεν εφαρμόζεται;

- Πολιτικοί, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη δεν έχουν ευθύνη για αυτό το χάλι που επικρατεί στον παράδρομο;

Επίσης μέχρι και  σήμερα συνεχίζεται η διέλευση  οχημάτων, εντός του οικισμού του Ευαγγελισμού, ενώ ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος δεσμευόταν στους κατοίκους του Ευαγγελισμού πριν ένα χρόνο (22-2-2017), ότι το αργότερο μέχρι 31-8-2017 θα κατασκευαζόταν άλλος παρακαμπτήριος δρόμος, ο οποίος θα οδηγούσε την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός του οικισμού του Ευαγγελισμού. Μάταια οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού περιμένουν την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης.

Άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Νίκος Καραμανές όσο και ο τοπικός πρόεδρος Ελάτειας κ. Αντώνης Γκανάτσιος, έχουν τονίσει επανειλημμένα την επικινδυνότητα της κίνησης των οχημάτων που βγαίνουν κάθετα στη διασταύρωση, την οποία συναντά ο  επαρχιακός δρόμος Συκουρίου – Ευαγγελισμού, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του Ευαγγελισμού (με γεωργικούς ελκυστήρες, παιδιά, υπερήλικες, κτηνοτρόφους κ.λ.π.).

- Πότε επιτέλους θα σταματήσει η κοροϊδία και θα κατασκευαστεί ο παράπλευρος δρόμος που θα οδηγήσει την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός του οικισμού του Ευαγγελισμού;

- Ποιες  ενέργειες έχουν γίνει από την  Δημοτική Αρχή γι όλα αυτά; και αν έχουν γίνει ποιες είναι αυτές;

Και η ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της «Νέας Δύναμης» Γ. Μανώλης καταλήγει: Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη  συνεχιζόμενη εγκληματική κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί  ( κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οικισμό Ευαγγελισμού ) στον παράδρομο του δήμου Τεμπών και εύχομαι να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, γιατί τότε……;».