Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης ζητά από όλους τους πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και να φερθούν υπεύθυνα την περίοδο των εορτών.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«H επιδημιολογική κατάσταση στο δήμο μας εμφανίζει ύφεση, η οποία συνδέεται με αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει, ωστόσο, στη χώρα μας υψηλό και η πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ. συνεχίζεται, με τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να δίνουν σκληρή  μάχη για να σώσουν  ζωές και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί ανησυχία σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Είναι χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι, οι επιστήμονες επισημαίνουν «την ζωτική σημασία του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας» και τονίζουν ότι: «Η διανομή εμβολίων σε όλους και η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων είναι ουσιώδη και επείγοντα ζητήματα.

Βασική σημασία έχει η κάμψη της επιφυλακτικότητας απέναντι στον εμβολιασμό, μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης». Όπως όλοι ξέρουμε, μέχρι στιγμής στη χώρα μας τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης είναι ελάχιστα, αλλά η αύξησή τους είναι, κατά τους ειδικούς, ζήτημα χρόνου.

Ζητούμε, λοιπόν από όλους τους πολίτες να φερθούν υπεύθυνα την περίοδο των εορτών, στηρίζοντας τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, στηρίζοντας την προσπάθεια να κρατηθεί η οικονομία, η ζωή, η κοινωνία και η εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές.

Χρειάζεται η πιστή τήρηση των μέτρων, που καθορίστηκαν από την Πολιτεία,  για τη λειτουργία του δημόσιου βίου, η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελέγχου της κατάστασής μας μέσα από τεστ, ενόψει της μετακίνησης ή της συμμετοχής σε εορταστικές εκδηλώσεις, κυρίως σε κλειστούς χώρους.

Πάνω απ’ όλα και σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός, καθώς και η τρίτη δόση για όσους έχουμε ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μας.

Η επιστήμη μας δείχνει τον δρόμο να προστατευτούμε και εμείς οφείλουμε να περιβάλλουμε τους επιστήμονες με σεβασμό και με ευγνωμοσύνη. Κάθε άλλη συμπεριφορά δεν ταιριάζει με αυτό που πρέπει να κάνουμε».