Στον καθαρισμό των ρεμάτων και στη διευθέτηση των χειμάρρων στις περιοχές Συκουρίου, Μακρυχωρίου, Γόννων και Αμπελακίων προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τον ανάδοχο.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής:
«Υπογράψαμε σήμερα μια σύμβαση που αφορά ένα έργο ουσίας. Πρόκειται για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη διευθέτηση των χειμάρρων στις περιοχές του Συκουρίου, του Μακρυχωρίου, των Γόννων και των Αμπελακίων . Έργο χρήσιμο για την ασφάλεια των πολιτών, των περιουσιών τους και τη διαδικασία της ομαλής και κανονικής διευθέτησης των υδάτων. Είναι ένα  έργο προϋπολογισμού 550. 000 ευρώ. Το έργο το υλοποιούμε σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών».
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος και οι Προϊστάμενοι της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καραμπούζης και Χρήστος Ντάγιας.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα τεχνική περιγραφή αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό ρεμάτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια τoυ Δήμου Τεμπών, συνολικού μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων, με εργασίες όπως άρση φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων  αντιστηριξεων από σκυρόδεμα, κατασκευή συρματοκιβωτίων, αποκαταστάσεις μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων, καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής  και τα οποία με την τελευταία θεομηνία της 15ης  , 16ης  και 17ης Νοεμβρίου 2017 έχουν καταστραφεί . Συγκεκριμένα τα ρέματα είναι:
•    Καθαρισμός και διαμόρφωση του ρέματος Γκοτζαμπαγλάρ σε μήκος 2,5 km.
•    Καθαρισμός ρέματος Χατζή σε μήκος 700 μ.
•    Κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης εκατέρωθεν του ρέματος Αγ. Παρασκευής συνολικού μήκους 50 μ
•    Εργασίες διευθέτησης και καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου «Συκουριώτη», σε μήκος 3,0 km καθώς και  των τοιχωμάτων του ταμιευτήρα.
Στα παραπάνω απαιτούνται εργασίες καθαρισμού και τεχνικά έργα για την αποκατάσταση τους.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα  με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους οποίους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους. Σημειωτέον ότι όλα τα παραπάνω ρέματα  παροχετεύουν σημαντικές ποσότητες νερού και φερτών υλικών στη ΠΑΘΕ με κίνδυνο διακοπής της κύριας εθνικής οδικής κυκλοφορίας.
Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα εργολαβία αφορούν
•    τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των παραπάνω ρεμάτων για την ομαλή απορροή των υδάτων  .
•    την κατασκευή κιβωτίων (με πρότυπες διαστάσεις 3 Χ 3) στα σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων με τη περιμετρική τάφρο .
•    Την κατασκευή μικρών τεχνικών. Ο ανάδοχος θα μεριμνήσει για την υποβολή μελέτης σήμανσης καθώς και για την παράκαμψη κυκλοφορίας για όσο διάστημα απαιτηθεί η κατασκευή των τεχνικών